Åpen for alle - alltid

Biskop fjernet søknaden til homofil prest

Biskop fjernet søknaden til homofil prest
Biskop fjernet søknaden til homofil prest
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Anne Borchgrevink søkte på stillingen som kapellan på Notodden ble søknadspapirene fjernet av biskop Olav Skjevesland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Biskop Olav Skjevesland mente søknaden ikke var reell fordi søkeren levde i partnerskap.

Det er altså ikke bare Svein G. Josefsen som har fått problemer med å få prestejobb fordi han er homofil.

- I dag mangler Kirken tydelige retningslinjer. Det er to ulike syn på homofile prester som lever i partnerskap, sier Anne Borchgrevink til Dagsavisen.

Biskop Olav Skjevesland er den øverste lederen for bispene i Norge. Han forklarer beslutningen med at han følger Kirkemøtets vedtak fra 1997 om ikke å ansette homofile prester som lever i partnerskap.

- Borchgrevink opplyste i søknaden at hun lever i partnerskap. Med bakgrunn i Kirkemøtets vedtak mente jeg at søknaden hennes ikke var reell. Jeg tok den derfor ut av bunken som jeg sendte videre til menighetene, sier Skjevesland.

Skjevesland, som er biskop i Agder og Telemark, sier det blir nå er satt i gang en diskusjon om de ved stillingsutlysninger skal begynne å opplyse at samlivsform kan bli vektlagt.

Leder av fagforbundet TeoLOgene, Frode Lagset, mener at Borchgrevink som Svein G. Josefsen, er blitt diskriminert.

- Biskopen har ikke hjemmel for å ta søknaden hennes ut av bunken på grunn av hennes seksuelle legning, sier Lagset. (©NTB)