Meny

Entra-sjefen permittert under granskning

Entra-sjefen permittert under granskning

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens riksrevisor Jørgen Kosmo gransker Entra Eiendom, har administrerende direktør Erik Løfsnes i Entra Eiendom blitt enig med styret om å ta permisjon.
Foto: Scanpix
Riksrevisor Jørgen Kosmo er forbannet på Entra Eiendom, og mener seg ført bak lyset.

Det ble klart etter et krisemøte natt til torsdag. Først klokken 01.00 var det klart at Løfsnes foreløpig beholder jobben.

Men han er enig med styret i å gå ut i studiepermisjon for å skape ro om selskapet i perioden Riksrevisjonen gransker selskapet, heter det i en pressemelding fra Entra Eiendom.

ABC Nyheter har tidligere skrevet at Riksrevisjonen satte i gang full gransking av Entra Eiendom etter avsløringer om uregelmessigheter rundt salget av en bygård i Oslo i fjor. Riksrevisor Jørgen Kosmo kom med knusende kritikk av eiendomsselskapet.

- Entra Eiendom AS er ikke styrt i samsvar med det Stortinget forutsatte skulle være formålet med selskapet. Resultatene av virksomheten er overvurdert i selskapets resultatrapportering, og det er påvist svakheter i selskapets interne styring, lød Riksrevisjonens konklusjoner da undersøkelsen av Entra Eiendom ble overlevert Stortinget 22. november i fjor.


Tidligere denne uken ble det kjent at Riksrevisjonen skal ha blitt ført bak lyset da de gransket Entra Eiendom. Administrerende direktør Erik Løfsnes skal ha holdt tilbake informasjon og gitt feilaktige opplysninger til Riksrevisjonens granskere.

- Det er viktig at det skapes full trygghet for at all relevant informasjon foreligger ved Stortingets sluttbehandling av saken. Riksrevisjonen har varslet ytterligere undersøkelser av Entra. For å skape ro om selskapet har styret og administrerende direktør i fellesskap kommet til at Erik Løfsnes blir innvilget studiepermisjon i denne perioden, heter det i pressemeldingen.

- Jeg er forbannet, mildt sagt, særlig fordi vi med åpne øyne og med overlegg er blitt ført bak lyset i en sak der vi stilte spørsmål, sa riksrevisor Jørgen Kosmo nylig til Bergens Tidende.

Viseadministrerende direktør Torodd Bøystad er konstituert i stillingen i permisjonsperioden. Det er styreleder Grace Reksten Skaugen som får oppgaven med å sørge for at Riksrevisjonen nå får all nødvendig informasjon i arbeidet med å granske selskapet. Hun vil inntil videre «fungere som en arbeidende styreleder med spesielt ansvar for å bidra til at de forholdene som har vært aktuelle for Riksrevisjonens arbeid blir belyst på en fullt ut tilfredsstillende måte,» heter det i pressemeldingen fra styret i Entra Eiendom.

Styret har dessuten besluttet å benytte ekstern ekspertise for å få hjelp til å vurdere forholdene Riksrevisjonen har pekt på som kritikkverdige. Styret understreker samtidig at Erik Løfsnes siden etableringen i 2000 har oppnådd meget gode resultater. Det har ikke lykkes NTB å komme i kontakt med styreleder Grace Reksten Skaugen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus