Åpen for alle - alltid

16-åring drept på barnevernsinstitusjon

16-åring drept på barnevernsinstitusjon
16-åring drept på barnevernsinstitusjon
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 16 år gammel gutt døde etter at han ble knivstukket på en barnevernsinstitusjon på Romerike natt til torsdag. - Grusomt og tragisk, sier naboene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:

Politi utenfor barnevernsinstitusjonen i Maura i Nannestad i Romerike, der en 16 år gammel gutt døde etter at han ble knivstukket natt til torsdag. Foto: Morten Holm / SCANPIX

- Vi har hatt en tragisk hendelse. Vi fikk melding klokken 03.34 om en knivstikking på en barnevernsinstitusjon i Nannestad, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Romerike politidistrikt til Nettavisen.

Gjerningsmannen skal være en 18 år gammel gutt som er brakt til Lillestrøm politikammer.

- En 16 år gammel gutt er blitt knivstukket på en barnevernsinstitusjon her i distriktet. Han er død av skadene, og vi har pågrepet en 18 år gammel beboer på institusjonen, sier jourhavende jurist Mona Hertzenberg ved Romerike politidistrikt til NTB.

Politiet vet foreløpig lite om hva som ligger bak knivstikkingen, som skjedde i 03.30-tiden natt til torsdag.

-18-åringen er brakt til Lillestrøm politistasjon og vil bli avhørt utover dagen. I tillegg skal vi avhøre åtte vitner, både beboere og ansatte ved institusjonen, sier Hertzenberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var to ansatte til stede på barnevernsinstitusjonen da knivstikkingen fant sted, men om de var vitner til hendelsen er ikke kjent.

Institusjonen ligger i Maura i Nannestad kommune. Naboene til barnevernsinstitusjonen beskriver hendelsen som en tragedie.

For kort tid siden fikk naboene beskjed om at det skulle bo seks ungdommer og fire voksne midlertidig i huset, som har stått tomt i lengre tid. Ungdommene flyttet inn fredag i forrige uke og hadde ikke bodd i huset en uke en gang, da tragedien inntraff natt til torsdag.

- Det er fryktelig trist det som har skjedd, jeg føler med dem alle sammen, sier en av naboene.

Hun hadde hilst på alle ungdommene, og tenkt å tilby dem sommerjobb. Til NTB sier kvinnen at ungdommene virket hyggelige:

- Jeg opplevde dem som noen som kanskje har kommet litt skjevt ut, men jeg opplevde dem ikke som noe negativt, sier naboen.

Datteren hennes hørte rop og skrik natt til torsdag, men de oppdaget ikke noe alvorlig før de så politisperringene torsdag morgen.

- Det er jo en tragedie, det som har skjedd. Dette har gått helt galt, sier en annen nabo.

Hun legger til:

- Det er grusomt. Det er små barn overalt her i gata. Sånn kan vi ikke ha det.

Flere av beboerne i området forteller at det har vært frustrasjon i gata over hva kommunen ville gjøre med huset, som har stått tomt i lengre tid. Huset var tidligere en kommunal bolig, og det har vært snakk om å ha barnehage der. (©NTB)

Bilde fra åstedet og sitater fra naboene er lagt til.