Meny

Kunne endt i FCK, Brann, LSK eller QPR

Kunne endt i FCK, Brann, LSK eller QPR

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tommy Svindal Larsen hadde mange tilbud da han valgte Odd. Nå vil han tilbake til Tyskland. - Jeg har lenge hatt en dialog med Duisburg, sier en åpenhjertig Svindal Larsen til ABC Nyheter.

Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Til sommeren kan Tommy Svindal Larsen returnere til tysk toppfotball. 33-åringen sier han lenge har vært i kontakt med tyske Duisburg.

Tirsdag annonserte midtbaneankeret at han gir seg i Odd Grenland til sommeren.

- Jeg er åpen for alt, men det er naturlig for meg å se mot Tyskland, sier Tommy, som fort kunne havnet i Lillestrøm eller Brann da han sommeren 2005 vendte nesa hjemover etter gode år i tyske Nürnberg.

Stor interesse

Tommy forteller videre at flere norske klubber viste interesse da det ble klart at han ville returnere til Norge sommeren 2005.

- Jeg er glad vi reiste til Skien og Odd da vi kom tilbake til Norge, men alt skjedde veldig fort. Odd er jo klubben jeg begynte i som barn, så det å kunne bidra i en vanskelig situasjon var veldig hyggelig.

Og fortsetter;

- Men jeg kan bekrefte at det var flere norske klubber på banen. Jeg vil ikke gå inn på hvilke det var, sier Svindal Larsen.

ABC Nyheter har imidlertid fått bekreftet fra godt informert hold at både Brann og Lillestrøm var svært interessert. I tillegg jaktet to utenlandske lag på nordmannens signatur.

- Det var danske FC København og engelske Queens Park Rangers, sier 33-åringen til ABC Nyheter.

Vanskelig i Odd

Svindal Larsen forteller at han i lang tid har vært i kontakt med den tyske 2. Bundesligaklubben Duisburg. 33-åringen hadde ikke vært lenge i Skien da Duisburg for første gang tok kontakt.

- Jeg hadde ikke vært i Odd mer en 4-5 måneder før jeg reiste til Duisburg første gang. Kontakten med tyskerne har jeg holdt ved like siden den gang, sier Svindal Larsen.

Han understreker at det ikke foreligger noe konkret tilbud, men at de har en dialog.

- Per i dag har jeg ikke noe håndfast fra Duisburg, men vi har meget god kontakt.

Kontakten mellom Svindal Larsen og den tyske klubben er mye av årsaken til de kritiske uttalelser han har kommet med om ledelsen i Odd.

- Jeg hadde en muntlig avtale med Odd at dersom det kom et tilbud, eller det kom klubber på banene, skulle ikke klubben legge hindringer i veien for meg. Der føler jeg Odd har vært vanskelig. Jeg har stor forståelse for at klubbene skal finne løsninger, men Odd har ikke holdt det de lovet, fortsetter Svindal Larsen.

Skryter av Odd

Opp i all kritikk og mishagsytringer mot klubben han som seksåring startet i, synes Svindal Larsen det også er rom for skryt til klubben med flest cupmesterskap i Norge.

- Odd har tatt noen grep som har profesjonalisert klubben veldig. Odd har nå gode folk i alle ledd og kan så absolutt bli en toppklubb i Norge. Det er positivitet og entusiasme i klubben.

Men det endrer ikke Svindal Larsen sitt standpunkt.

- Jeg tok avgjørelsen for lenge siden, men jeg innrømmer at det er tungt. Odd er tross alt klubben i mitt hjerte, sier landslagsspilleren til ABC Nyheter.

Tommy Svindal Larsen er med i troppen til landskampene mot Bosnia og Tyrkia, men sliter for tiden med en skade. Han er uaktuell for lørdagens kamp på Ullevaal mot Bosnia, men håper å være klar mot Tyrkia til onsdag.

- Jeg håper og tror det bare er snakk om et par dager borte, men jeg vet ikke, sier han.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus