Kill Buljo - The Movie

Kill Buljo - The Movie
Kill Buljo - The Movie

Advarsel! Du må være full, pubbis eller nordlending for å synes denne filmen er morsom. Helst alt på en gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karakter: 2 av 10

Okei. Så skal jeg ikke være en «hælvetes hestkuk av en søring» (som karakterene i «Kill Buljo-The Movie» garantert ville sagt det). Jeg må innrømme det. Jeg lo kanskje to ganger i løpet av «Kill Buljo». Den nærmere halvannen time lange filmen inneholder faktisk et par morsomme one-linere som det så fint heter.

Tanken er jo for så vidt god. En same-parodi på Tarantinos mesteverk «Kill Bill» høres jo vittig ut på papiret. Derfor er det synd at gjennomføringen av denne filmen er så over kanten dårlig, platt og ekkelt vulgær at man mest av alt har lyst å forlate salen. Dette er pubertetshumor på laveste nivå og jeg mistenker filmskaperne har hatt til tider høy promille da de skrev manus.

Voldtekt er ikke morsomt!

Ikke misforstå. Vulgaritet er en kunst jeg i aller høyeste grad setter pris på. Jeg har ledd, grøsset og knist meg gjennom John Waters filmer som «A dirty shame» og «Pink Flamingos» (Berømt for scene med autentisk hundebæsj-spising).

Men i «Kill Buljo» går det hele bare over stokk og stein og ut på vidden bokstavlig talt. Først og fremst har jeg èn ting å si til filmskaperne: Menn som voldtar menn er ikke morsomt. Det var ikke gøy da «Politiskolen» tøyset med det på 80-tallet og det er ikke gøy nå. Det er greit at man ikke trenger å være politisk korrekt hele tiden, men kom igjen! Er vi ikke ferdig med «Piknik med døden» snart? Margarin som glidemiddel for å voldta mennesker som ligger i koma?

Bruden Jompa

Filmen starter nokså lovende med å parodiere «Kill Bill 2». Samen Jompa skal gifte seg, men forlovelseskaffen hans blir avbrutt av en bande som braser inn og skyter alle gjestene.

I likhet med Tarantinos «The Bride» overlever Jompa massakren med nød og neppe. Han står opp fra koma og bestemmer seg for blodhevn.

Resten av handlingen er i grunnen ikke så viktig. Det er tydelig at filmskaperne har sett mye på film. «Mannen med den nakne pistol» møter «Hjelp vi flyr» ispedd litt tøysete martial arts og tøvete action. «Kill Buljo» er spekket med referanser til andre filmer. Det er tydelig at både de mildt sagt uerfarne skuespillerne og folkene bak kamera har hatt det kjempegøy når de jobbet med dette prosjektet.

Hobbyprosjekt

For det er virkelig et hobbyprosjekt. Desverre er dette prosjektet av en såpass dårlig kvalitet at det hele blir langt mer irriterende enn sjarmerende «Kill Buljo» bærer preg av at en rekke sketsjer tilfeldig har blitt slengt sammen. Og her er vi ved kjernen av problemet.

«Kill Buljo-The Movie» burde nemlig aldri ha blitt vist på kino. Filmen har utgangspunkt i en kortfilm og gjengen bak galskapen burde ha stoppet der. Men hva vet vel denne helvetes søringen. Uheldigvis er det slik med denne typen filmer at jo mer de slaktes dersto større publikum får de.
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus