Meny

Svartedal vant sprintcupen - Hetland raste

Svartedal vant sprintcupen - Hetland raste

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens Arne Svartedal tok bare sisteplassen i B-finalen i Slottssprinten i Stockholm, men vant sprintcupen totalt. Tor Arne Hetland raste etter at han ble disket.
Foto: Scanpix
Jens Arne Svartedal tok gull i VM-sprinten i Sapporo Dome. Onsdag kveld sikret han seg sammenlagtseieren i sprintcupen.

Russeren Michail Devjatijarov vant i Stockholm onsdag kveld.

Svartedal kom sist i B-finalen, men det holdt likevel til sammenlagtseieren ettersom Trond Iversen ble nest best av de norske med tredjeplass i B-finalen.

Ola Vigen Hattestad var eneste nordmann i A-finalen, men ble statist da den unge russeren Devjatijarov satte fart. Svenskene Emil Jönsson og Mats Larsson fulgte nærmest.

Vigen Hattestad endte på fjerdeplass.Bare fire nordmenn klarte å ta seg videre fra prologen. Tor Arne Hetland ble diskvalifisert for skøyting etter å ha hatt niende beste tid.

- Jeg var ikke verre enn mange andre, og det var i hvert fall ikke bevisst. Du skal ha et godt trent øye for å se dette. Jeg er enig med Vegard (Ulvang) og juryen at jeg skal være disket om jeg gjorde noe galt, men det skal være likhet for loven, sier Hetland til NTB.

Hetland forklarer at han hoppet opp av full kraft og skjøv framover i motbakkene. Da skle beina ut.

- Jeg mener at jeg holdt meg innenfor grensen, og jeg visste at det var et kamera der på forhånd. Jeg etterlyser et klarere regelverk, som alle juryer lett kan forholde seg til. I dag varierer dømmingen for mye.

- Jeg kaller det ikke skøyting, og juryen må se nøye gjennom hele feltet for å si at Hetland skøytet mer enn andre, sier Norges sportssjef Åge Skinstad.

- Hetland hopper opp og skøyter med begge beina samtidig. I den bratte bakken tjente han mye på det. Hvis dette får utvikle seg betyr det slutten på klassisk sprint. Jeg så absolutt alle i den aktuelle bakken, og Hetland skilte seg ut. Dette er som en trafikkontroll der man tar dem man tar, sier jurymedlem Vegard Ulvang .

PS! Verdensmester Astrid Uhrenholdt Jacobsen klarte «bare» fjerdeplassen i kvinnenes sprintfinale . Slovenske Petra Majdic vant, og Uhrenholdt Jacobsen var eneste norske løper som klarte å ta seg videre fra kvartfinalen. Majdic, Virpi Kuitunen og Anna Dahlberg tok de tre første plassene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus