Giske vil sikre Josefsen jobb

Giske vil sikre Josefsen jobb
Giske vil sikre Josefsen jobb
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme må vise menneskelige hensyn og la Svein G. Josefsen beholde vikarjobben i bispedømmet. Det mener kirkeminister Trond Giske. Forvirringen i saken er nå komplett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Det hersker nå komplett forvirring om den homofile presten Svein G. Josefsen har jobb eller ikke. Nå maner kulturministeren Oslo-biskop Ole Christian Kvarme om å vise menneskelige hensyn. Her er Kvarme i aksjon under kongens 70-årsdag.

- Jeg aksepterer at det finnes ulike syn på homofili i Den norske kirke, men her synes jeg faktisk at man skal vise menneskelige hensyn. Her har man en prest som har hatt en stilling tidligere, og som har blitt tilbudt å starte i en stilling, og så har det hele endt med finjus. Da synes jeg at man skal være såpass stor at man gir mannen en jobb og så får vi heller fortsette diskusjonen om homofili fremover sier Giske til NRK.

Ministeren synes det er feil at Josefsen skal bli skadelidende.

- Jeg håper at bispedømmerådet sammen med biskopen nå rydder opp og sørger for å gi Josefsen en jobb, sånn at ikke han blir skadelidende i en situasjon som kirken selv har stelt i stand, sier han.

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme sa onsdag til NRK at det ikke er sikkert at homofile Josefsen vil få vikarjobb i Oslo bispedømme.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


- Oslo bispedømmeråd regner denne uken med å ha avklart om rådet har juridiske forpliktelser overfor vikarprest Svein G. Josefsen, sa stiftsdirektør John Egil Rø i Oslo bispedømme til NTB tidligere onsdag.

Han ønsket ikke å si noe om hvilket utfall prestestriden i Bryn menighet kan få dersom juristene kommer til at Svein G. Josefsen er å anse som ansatt vikarprest i Bryn menighet. Josefsen lever i partnerskap, og Bryn menighet ønsker ham derfor ikke som vikarprest.

Vikarpresten er overrasket over biskop Kvarmes uttalelser og sier til NTB at han synes Oslo bispekontor kommuniserer dobbelt i denne saken.

- Jeg synes det er svært konfliktfylte meldinger som kommer fra bispekontoret nå.

Josefsen sier han forsto bispedømmerådets pressemelding mandag slik at han kunne fortsette å arbeide som prest i Oslo bispedømme. Pressemeldingen var basert på et enstemmig vedtak i bispedømmerådet, der biskop Kvarme er ett av åtte medlemmer.

- Det var jeg svært glad for. Jeg syntes pressemeldingen var klar og entydig. Men de senere dagene er det kommet nye signaler. Jeg synes det er problematisk at jeg ikke kan få tydelig tale om hva det er jeg skal forholde meg til, sier Josefsen.

Fagforbundet TeoLOgene organiserer Josefsen, og leder Frode Lagset sier han oppfatter biskopens uttalelser om saken onsdag som svært uheldige.

- De har først og fremst en trakasserende og mobbende virkning på Josefsen. Han sier TeoLOgene onsdag var i ny kontakt med Oslo bispedømmeråd.

- Vi har fått bekreftet at TeoLOgene og bispedømmerådet har en felles forståelse av Josefsens situasjon: Josefsen er å anse som ansatt vikarprest i Bryn menighet.