Meny

Hareide satser på pitbull-Doffen

Hareide satser på pitbull-Doffen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Åge Hareide sto valget på siste plass mot Bosnia mellom Christian Grindheims kreativitet og Kristofer Hæstads defensive kvaliteter. - Doffen er en pitbullterrier, sier Hareide.

Foto: Scanpix

(NTB, Sjur Natvig):
Dermed får Wigan-innbytteren tillit fra start for sjuende landskamp på rad.

- Det ble Doffen i midten mest på grunn av at vi må ha balanse og ta ut Bosnias playmaker. Vi løfter Martin (Andresen) litt høyere, og så har vi Doffen som en pitbullterrier i midtbaneleddet, sier Hareide.


Sørlendingen, som har slitt i England etter overgangen fra Start, lover å levere varene på Ullevaal lørdag:

- Jeg har hatt den jobben før, å ta ut folk, sier Hæstad.

Lørdag kveld vil han og Erik Hagen være de to med lengst intakt og ubrutt rekke av landskamper fra start.

- Selvfølgelig er jeg glad for at jeg får spille, alle har jo lyst til det. Det å ta ut spillere er en rolle jeg er vant med å ha, og jeg har møtt noen gode spillere. Den beste jeg har spilt mot er nok Dejan Stankovic, sier han om Serbias playmaker.

Inter-stjernen fikk ikke til all verden i 1-1-kampen i fjor høst. Lørdag heter Doffens oppgave Zvjezdan Misimovic. Bochum-spilleren har gjort Hareide betenkt nok til å justere inn ambisjonen om å ha et mest mulig offensivt innstilt lag på Ullevaal.

- Vi må ikke være naive, og valget av Doffen ble gjort på grunn av balansen. Jeg er litt redd for at vi blottlegger oss for mye hvis vi kjører av gårde med begge midtbanespillerne, sier han.

Hareide tenker seg imidlertid at Vålerengas Christian Grindheim kan komme inn underveis.

- Han blir god å ha i bakhånd. Han har gjort mye bra, og kan bli veldig nyttig for oss når vi har fått mørnet Bosnia litt.

Grindheim registrerer hva sjefen har sagt.

- Alle har jo lyst til å starte, men han har valgt Doffen, og sånn er det. Jeg hører at han har sagt det er stor mulighet for at jeg kommer inn, men jeg forbereder meg uansett som til alle kamper. Jeg er klar fra første minutt, sier han.

Hæstad får ikke spille for Wigans førstelag, men føler at han gjennom treninger og reservekamper er i bedre kampform enn han ville vært som Start-spiller i norsk sesongoppkjøring.

- Jeg føler meg i bra slag. Jeg er lett i beina og kroppen og tror jeg skal gjøre mitt lørdag, sier han.

Misimovic, kjent som en kreativ og teknisk god, men ikke utpreget løpsglad spiller, kan få sitt å stri med lørdag.

Hareide var usikker også på to andre plasser, men det endte med startplass til Jarl André Storbæk på høyreback og til Frode Johnsen som hengende spiss. Tommy Svindal Larsen er skadd, men aktuell til neste ukes kamp mot Tyrkia.

Dermed blir laget (4-2-3-1):
Thomas Myhre - Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Kristofer Hæstad, Martin Andresen - Fredrik Strømstad, Frode Johnsen, Morten Gamst Pedersen - John Carew. (©NTB)

Norge ligger på tredjeplass på tabellen. Kampen sendes på TV 2 lørdag fra klokken 20.00

BOSNIAS TROPP:

Målvakter: Adnan Guso (Panduri, Romania), Eldin Jakupovic (Lokomotiv, Moskva), Romeo Mitrovic (Zrinjski Mostar).

Backer: Džemal Berberovic (Litex Lovetsj), Mirko Hrgovic (Hajduk Split) Branimir Bajic (Partizan Beograd), Safet Nadarevic (Zagreb), Boris Pandža (Hajduk Split), Vedin Music (Treviso).

Midtbanespillere: Dario Damjanovic (Hajduk Split), Zajko Zeba (Kamaz), Branislav Krunic (FK Moskva), Zvjezdan Misimovic (Bochum), Elvir Rahimic (CSKA Moskva), Darko Maletic (Partizan Beograd), Ajdin Maksumic (Khimki), Mario Božic (Videoton).

Spisser: Vedad Ibisevic (Alemannia Aachen), Edin Džeko (Teplice), Zlatan Muslimovic (Parma), Adnan Custovic (Mouscron), Mladen Bartolovic (Hajduk Split), Edin Pehlic (Kaunas), Ivan Radeljic (Slaven Belupo), Admir Vladavic (Zilina).

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus