Meny

Homofil får 100.000 i mobbe-erstatning

Homofil får 100.000 i mobbe-erstatning

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En dansk homofil får 100.000 kroner i en historisk erstatningssak. Det er arbeidsgiveren, en bakermester, som må punge ut.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Domstolen i Brønderslev på Nord-Jylland fant at bakermesteren hadde overtrådt loven mot forskjellsbehandling, ved å sjikanere svennen fordi han er homofil.

Rettssaken ble reist og ført av bakersvennens fagforbund NNF, skrev København-avisen Politiken onsdag.

Landsforeningen for homofile og lesbiske i Danmark LBL gleder seg over dommen fra Jylland.

- Forhåpentligvis betyr dette at flere får mot til å gå til søksmål hvis de blir sjikanert, sier LBLs arbeidsmarkedspolitiske talsmann Peter Ussing.

Bakersvennen sto fram som homofil sommeren 2005. I halvåret som fulgte, baktalte sjefen ham overfor kolleger på bakeriet og kunder i den tilknyttede butikken, og sammenlignet blant annet homofili med psykiske sykdommer.

Svennen ble senere sykmeldt som følge av sjikanen. Ifølge Peter Ussing i LBL er sjikane på grunn av seksuell legning ikke spesielt utbredt i Danmark, men Brønderslev-dommen er viktig fordi den bekrefter prinsippet om forbud mot diskriminering, sier han. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus