Meny

NRK anmelder voldsepisode

NRK anmelder voldsepisode

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK anmeldte onsdag angrepet på medarbeiderne Anders Magnus og Bengt Kristiansen under en Blitz-demonstrasjon.
Foto:
Blitzerne kastet snøballer og limbomber mot politiet da de demonstrasjon ved den danske ambassaden i Oslo tidligere denne måneden. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .

De to ble overfalt av flere personer da de dekket Blitz-miljøets demonstrasjon utenfor den danske ambassaden i Oslo i begynnelsen av mars. Mens de intervjuet en demonstrant, kom en annen person forbi og slo Magnus i ansiktet. To andre gikk løs på Kristiansen og forsøkte å ta fra ham kameraet.

Kristiansen kom fra det med et ømt øre, mens Magnus fikk en tannskade. Journalisten ble påført en sprekk i den ene fortannen, og risikerer nå å miste den.

Nyhetsredaktør Per Anders Johansen sier NRK ikke kan finne seg i at journalister utsettes for slike angrep.

– Det var en farlig og truende situasjon som oppsto mens våre medarbeidere var ute i en åpent og viktig ærend. De oppførte seg ordentlig og spurte om lov til å intervjue, men ble møtt med et overfall. Slik kan vi rett og slett ikke finne oss i, sier Johansen til Journalisten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus