Meny

Brynhildsen fikk tusenlapper i konvolutt

Brynhildsen fikk tusenlapper i konvolutt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en hyggelig middag hjemme fikk innside-tiltalte Rune Brynhildsen overrakt en konvolutt med tusenlapper fra sin gode venn Dag Eriksen.

Gaven skulle være en takk for opplysninger som førte til aksjegevinst for Eriksen. Brynhildsen kom med disse opplysningene i sin forklaring under andre dag av saken om innsidehandel i Oslo tingrett.

I avhør med Økokrim har den tidligere P4-direktøren ikke fortalt om pengekonvolutten han ble tilbudt etter et middagsselskap hjemme hos ham selv den 23. september 2005.

Pengene skulle være en takk for at Brynhildsen sensommeren 2005 hadde sendt ungdomsvennen en analyse fra DnB Nor om at aksjene i reiseselskapet VIA var betydelig underpriset. Analysen var ikke underlagt noe hemmelighold.

- Jeg ble vantro og sa jeg ikke ville ha det. Da han reiste, så lot han konvolutten ligge. Jeg ble livredd for hva kona mi ville tenke dersom hun fant en bunke med tusenlapper. Dagen etter ringte jeg ham og sa at han måtte ta tilbake pengene, fortalte Brynhildsen i retten.

To uker senere fikk Eriksen pengene tilbake. Da Brynhildsen ble siktet og avhørt av Økokrim i november holdt han tett om konvolutten av frykt for lekkasjer til mediene.

- Jeg var vettskremt, mest på grunn av firmaet, fordi jeg innså som tidligere journalist og medierådgiver at dette ville være helt knusende, sa Brynhildsen.


Han vedgikk i dag at han satt på innsideopplysninger sommeren 2005, men nekter for å ha brutt loven slik Økokrim mener han har gjort. Da Brynhildsen forklarte seg i tingretten onsdag, nektet han for å ha spredd innsideinformasjon om reiseselskapet VIA Travel Group til ungdomsvennen Dag Eriksen.

Økokrim mener Eriksen betalte Brynhildsen for å få de hemmelige opplysningene. Også to av de andre tiltalte skal ha blitt bedt om å betale i saken som også omfatter opplysninger om selskapene Findexa og datterselskapet Ignis.

- Det er ingen tvil om at jeg løpende satt i innsideposisjon i VIA, sa Brynhildsen i retten.

Da fen tidligere P4-toppen startet sin forklaring, innledet han med å fortelle retten at han var lettet over å endelig få fortalt sin side av det han beskriver som en konspirasjon fra Økokrims side.

- Det har vært en veldig tøff fase å oppleve å ikke bli trodd uansett hva jeg har sagt. Saken har fått betydelig medieomtale fordi jeg har blitt involvert og min bakgrunn som mediemann. Det har vært krevende å ikke ville kommentere saken før nå, sa Brynhildsen.

Det skal ha blitt skrevet mellom 300 og 400 nyhetsoppslag om saken. Brynhildsen har derimot sagt at han heller ikke under rettsforhandlingene vil kommentere saken i mediene. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus