Meny

SAS-ansatte avblåser ulovlig streik

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kabinansatte i SAS Danmark går tilbake til jobb etter å ha gjennomført en ulovlig streik som stanset mesteparten av flytrafikken i København.

København (NTB-Ritzau): - De kabinansatte er på vei tilbake til arbeidet, opplyste lederen i kabinforeningen Verner Lundtoft Jensen onsdag formiddag.

Streiken førte onsdag morgen til forsinkelser og innstillinger av flere titall avganger i SAS' morgentrafikk på København lufthavn Kastrup.

Informasjonssjef i SAS, Jens Langergaard, mener at en hard kjerne av faglige aktive sto bak streiken. Han hevder at disse forhindret kollegene i å møte på jobb.

Akkurat nå er SAS-trafikken stort sett 100 prosent påvirket av aksjonen, men vi forventer at de går på jobb med en gang deres forhandlere har gitt dem beskjed om at dette må de ikke gjøre, sa han like etter at aksjonen ble iverksatt.

Forhandlingene mellom SAS og kabinpersonalets fagforening endte uten resultat tirsdag kveld. Det er avtalt et nytt forhandlingsmøte torsdag klokka 17. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus