Meny

Homofil prest får likevel ikke jobb

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme sier det likevel ikke er sikkert at homofile Svein G. Josefsen får vikarjobb i Oslo bispedømme. Josefsen er overrasket.

Oslo (NTB): - Dette er noe av det underligste jeg har opplevd fra en arbeidsgiver. Jeg trodde den pressemeldingen fra bispedømmerådet og biskopen var relativt entydig og enkel å forstå, sier Svein G. Josefsen til NRK.

Josefsen sier han nå vil avvente situasjonen.

- Jeg vil snakke med advokatene mine. De vil se på det som skjer og finne ut hva vi gjør videre, sier han.

Mandag bestemte Oslo bispedømmeråd at de skal finne ut hvilke juridiske forpliktelser rådet har overfor Josefsen som lever i partnerskap. Utfallet kan bli at Josefsen ikke får vikariat, sier Oslo-biskop Ole Christian Kvarme til NRK.

- Det som nå skal avklares er hvilke forpliktelser vi har ut fra den kontakt som var mellom prost og Svein G. Josefsen. Da må vi ta situasjonen derfra. Det kan innebære en vikartjeneste, men da ikke i Bryn, men det motsatte er at det ikke kommer på tale, sier Kvarme. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus