Oljeboom i boligmarkedet?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Statoil- og Hydro-ansatte inntar boligmarkedet i Oslo, Stavanger og Bergen vil vanlige boligkjøpere bli skviset ut av budrundene, tror sjeføkonom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): - I budrunder vil det bli umulig for andre å by over, sier sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret til Dagsavisen.

Han mener de svært gunstige «flyttepakkene» som ansatte i de to gigantselskapene får ved sammenslåingen, vil føre til at prisnivået for boliger i byene de flytter til vil stige spesielt.

Informasjonssjef Ola Morten Aanestad i Statoil opplyser at om lag 12.000 ansatte i de to selskapene får mulighet til å søke på jobber andre steder. For å stimulere til frivillig flytting får de ansatte tilbud om etableringstilskudd på 155.000 eller 300.000 kroner, avhengig av om man flytter med familie eller ikke.

Dessuten lokkes det med 20 prosent lønnstillegg i inntil tre år etter flyttingen, samt rente- og avdragsfritt boliglån på inntil tre millioner kroner i fem år. Som om ikke det var nok får man dekket flytteutgifter og omkostninger ved kjøp og salg av bolig, skriver nettstedet E24.no. (©NTB)