Meny

Erstatning til 48.000 Holocaust-ofre

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En internasjonal kommisjon som har behandlet erstatningskrav fra Holocaust-ofre, er ferdig med sitt arbeid. I alt 48.000 ofre og deres familier fikk erstatning.

Washington (NTB-AFP-DPA): Den Internasjonale Kommisjonen for Holocaustofres Forsikringskrav (ICHEIC) ble etablert i 1998 for å sikre at forsikringsselskap oppfylte kravene som Holocaust-ofre hadde i sine forsikringspoliser.

Tirsdag offentliggjorde ICHEIC sin avsluttende rapport, der det kommer fram at det til sammen er utbetalt 306 millioner dollar (1,9 milliarder kroner) til over 48.000 ofre.

- Jeg erkjenner fullt ut at ingen kompensasjon vil kunne betale for lidelsene under Holocaust. Ikke desto mindre mener jeg at ICHEIC har oppnådd målet om å bringe litt rettferdighet til de menneskene som så lenge ble nektet rettferdighet, sier kommisjonens formann, USAs tidligere viseutenriksminister Lawrence Eagleburger.

Over 90.000 personer gjorde krav på forsikringsutbetalinger. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus