Meny

SVs velgere svikter mest

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialistisk Venstreparti har de mest troløse velgerne. Nesten halvparten av dem som stemte SV i 2005 har nå forlatt partiet, viser en fersk meningsmåling.

Oslo (NTB): I målingen som Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) får SV en oppslutning på 7,4 prosent på det politiske barometeret for mars. Oppslutningen er 1,1 prosentpoeng svakere enn i februar og 1,4 prosentpoeng lavere enn ved stortingsvalget i 2005 da 8,8 prosent stemte på partiet.

Målingen viser at bare halvparten av dem som stemte SV i 2005 ville gjort det samme i dag.

- Dette er ikke oppsiktsvekkende. Vi har alltid hatt unge, krevende og ustabile velgere. De må vinnes på nytt og på nytt, sier SV-leder Kristin Halvorsen til ANB.

Frp har de mest lojale velgerne. Hele ni av ti Frp-velgere fra 2005 holder fast på Siv Jensens parti som får 27,2 prosent på målingen til Opinion.

Arbeiderpartiet får 29,2 prosents oppslutning (fram 1,7 prosentpoeng), mens Høyre går tilbake 1,2 prosentpoeng og havner på 15,1 prosent.

Målingen viser at det ville blitt et solid borgerlig flertall dersom resultatet var identisk med et stortingsvalg. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus