Drillo dropper gambling etter maktspill

Drillo dropper gambling etter maktspill
Drillo dropper gambling etter maktspill
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vålerengas analysesjef, Egil «Drillo» Olsen, blir i klubben og avslutter sitt engasjement med spillselskapet Expekt, etter press fra Norsk Tipping. - Vålerenga hadde ikke noe valg, sier Drillo til ABC

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke gikk fotballpresidenten hardt ut mot den tidligere landslagssjefens engasjement for bettingselskapet Expekt, hvor Drillo etter planen skulle drive quiz og gi spilltips.

- Det er en juridisk- og en moralsk side ved dette spørsmålet. Jeg regner med at Vålerenga har avklart den juridiske delen. Den moralske siden skal jeg ikke si så mye mer om enn at jeg respekterer Drillo sine rettigheter som privatperson, sa fotballpresident Sondre Kåfjord til ABC Nyheter.

I dag ble det klart at Drillo blir i Oslo-klubben:

- Drillo blir i Vålerenga, og han avslutter sitt engasjement med Expekt i dag, sier administrerende direktør i Vålerenga, Pål Breen, til ABC Nyheter.

- Det var et møte som gikk veldig fort og vi er veldig glad for at han fortsetter i Vålerenga, legger han til.

Daglig leder i Expekt Norge, Henrik Mandal, bekrefter overfor ABC Nyheter at selskapet frafaller kontrakten med Drillo med umiddelbar virkning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det utenlandske spillselskapet er en direkte konkurrent til Norsk Tipping, som sponser både Fotballforbundet og Norsk Toppfotball. Vålerenga la den gang ikke så stor vekt på saken:

- Vi sa tidlig i fra til Drillo at han måtte tenke seg nøye om før han sa ja til dette. Vi gjorde det også klart at han måtte ta høyde for konflikter rundt temaet, sa sportsdirektør Jan Erik Aalbu til ABC Nyheter.

I etterkant skiftet altså Oslo-klubben mening.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk Tipping presset på

Drillo selv mener Expekt har opptrådt etter boka, men at presset på Vålerenga til slutt ble for stort.

- Expekt.com har opptrådt meget ryddig i denne saken og det var synd vi ikke kunne fortsette samarbeidet, sier den tidligere landslagssjefen i en pressemelding.

Til ABC Nyheter sier Drillo at han ikke bærer nag til Vålerenga fordi klubben ble satt under et enormt press.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vålerenga hadde ikke noe valg. Det var Norsk Tipping som satt et formidabelt press på klubben, fortsetter Drillo.

Drillo ønsket ikke å kommentere saken ytterligere.

- Synd for oss

- Det var gøy å jobbe med Drillo, så dette er synd for oss, sier Henrik Mandal.

- Egil Drillo var i kontakt med Vålerenga før avtalen, han tok kontakt med alle sine andre arbeidsgivere, ingen hadde motforestillinger. Det har tatt en sving ut av alle proporsjoner, sier lederen for Expekt i Norge, som bekrefter at de forhandlet med Drillo senest i dag.

Expekt mener de kunne forfulgt saken rettslig, i og med VIF var informert om saken før avtalen mellom Expekt og Egil Olsen var inngått.

- Det blir feil å stille et ultimatum til Drillo, han er et fotball-ikon. Vi frafaller kontrakten med umiddelbar virkning, bekrefter Mandal.

Mandal mener det hele likevel endte i et maktspill som var regissert av Norsk tipping og Norges fotballforbund. Det var et spill som ingen kunne vinne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Med dagens spillemonopol, kommer vi ikke inn på banen. Vi venter på en endring fra nåværende system.

Expekt jobber for å skaffe en erstatning til den profilerte «fotballprofessoren»:

- Vi er allerede i samtaler med flere potensielle kandidater. Vi skal på banen igjen på sportspillene våre. I løpet av kort tid vil vi ut med ny ambassadør.

(Tekst: Geir Råve, Leni Aurora Brækhus og Mads Kleppe)