Åpen for alle - alltid

Svindal kopierte Aamodt og Kjus

Svindal kopierte Aamodt og Kjus
Svindal kopierte Aamodt og Kjus
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksel Lund Svindal kjørte så bra i slalåmfinalen i verdenscupen søndag at han var verdenscupvinner lenge før Benjamin Raich kjørte inn til seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Aksel Lund Svindal har vunnet tre av fire renn i verdenscup-avslutningen.

To av de norske trenerne stormet bort til Svindal etter at seieren var klar og fortalte at han var blitt verdenscupvinner.

- Er dere helt sikre på det? spurte Svindal.

- Sjekk det og fortell meg det en gang til, jublet han i målområdet. Han så på totalseieren i verdenscupen som større enn de to gullene han vant i VM i Åre i utfor og storslalåm.

Aksel Lund Svindal var på defensiven etter verdenscuprennene på Kvitfjell forrige helg, men viste at han er best når det gjelder. Med tre seirer og en 15.-plass i slalåm fra verdenscupfinalen i Lenzerheide var han uslåelig.

- Det er ingen tvil om at det er aller størst og aller gjevest å gå til topps i verdenscupen totalt, jublet Aksel Lund Svindal.

- Jeg har hatt noen fantastiske fine dager her i Lenzerheide, men det har vært tøft også, og akkurat nå føler jeg meg temmelig utladet, sa Svindal.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han er den tredje nordmannen som har vunnet verdenscupen totalt. Kjetil André Aamodt gikk til topps i 1994, mens Lasse Kjus vant i 1996 og 1999.

Raich vant det avsluttende slalåmrennet og slalåmcupen, men han ble slått av Svindal med 13 poeng i verdenscupen totalt. Det er ikke så ofte marginene har vært så små i verdenscupen i alpint.

- Dette er nok den største prestasjonen vi har hatt på mange år. Det er nok ikke så mange som skjønner hvor stort dette er av Svindal. Han er den største skiløperen i Norge i år. Det han har klart nå rager meget, meget høyt, sa skipresident Sverre Seeberg til NRK like etter at Aksel Lund Svindal hadde vunnet totalcupen i Lenzerheide. (©NTB)