Åpen for alle - alltid

Tsvangirais tilstand er stabil

Artikkelen fortsetter under annonsen

Morgan Tsvangirai har kraftige smerter i hodet, men tilstanden hans er stabil, opplyser en talsmann for opposisjonslederens parti MDC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonslederen i Zimbabwe Morgan Tsvangirai fikk trolig brudd på hodeskallen da han ble rundjult av politiet. Her fotografert under et møte i 2005. Foto: Reuters / ScanpixOpposisjonslederen i Zimbabwe Morgan Tsvangirai fikk trolig brudd på hodeskallen da han ble rundjult av politiet. Her fotografert under et møte i 2005. Foto: Reuters / Scanpix

Harare (NTB-DPA): Tsvangirai fikk trolig brudd på hodeskallen da han ble banket opp av politiet etter søndagens arrestasjon. Han ligger til intensiv behandling på et sykehus i Zimbabwes hovedstad Harare.

MDC-talsmann Eliphas Mukonoweshuro sier til nyhetsbyrået DPA at Tsvangirai fortsatt venter på resultatet av de medisinske undersøkelsene. Legene antar at Tsvangirai fikk kraniebrudd etter den grove mishandlingen han ble utsatt for i fengselet.

Samtidig opplyser avisa Financial Gazette at president Robert Mugabes politbyrå, som er presidentens høyeste beslutningsorgan, vurderer å innføre unntakstilstand i landet. (©NTB)