- Meget uheldig av Drillo

- Meget uheldig av Drillo
- Meget uheldig av Drillo
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballforbundet reagerer sterkt på at tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen skal hjelpe bettingselskapet Expekt. - Det er meget uheldig, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
Vålerenga-analytiker Drillo kan ha skapt hodebry for seg selv ved å si ja til å jobbe for en utenlandsk konkurrent til Norsk Tipping.

Monopolselskapet Norsk Tipping har en eksklusiv og kostbar avtale med Norges Fotballforbund (NFF). Avtalen genererer årlig 30 millioner kroner til forbundet Drillo ledet til verdenstoppen på '90-tallet. I dag jobber Egil Drillo Olsen som analytiker hos Vålerenga.

- Det er en juridisk- og en moralsk side ved dette spørsmålet. Jeg regner med at Vålerenga har avklart den juridiske delen. Den moralske siden skal jeg ikke si så mye mer om enn at jeg respekterer Drillo sine rettigheter som privatperson. Jeg har egentlig ikke så mange kommentarer til dette, blant annet fordi Drillo ikke lenger er i noe ansettelsesforhold med fotballforbundet, sier fotballpresident Kåfjord.

Norsk Tipping er generalsponsor
Organisasjonen Norsk Toppfotball, som Vålerenga Fotball er en del av, mottar flere millioner kroner i året i støtte fra generalsponsor Norsk Tipping. Men Vålerenga legger ikke så stor vekt på at Drillo nå velger å jobbe for et konkurrerende spillselskap. .

- Vi sa tidlig i fra til Drillo at han måtte tenke seg nøye om før han sa ja til dette. Vi gjorde det også klart at han måtte ta høyde for konflikter rundt temaet, sier sportsdirektør Jan Erik Aalbu til ABC Nyheter.

Så lenge den tidligere landslagssjefens oppdrag for spilleselskapet ikke kolliderer med noen av hans oppgaver i Vålerenga, synes Aalbu det er greit at Drillo jobber for en konkurrerent til elitefotballens største sponsor.

Meget uheldig
- Jeg vil understreke sterkt at dette er meget uheldig, og jeg er ikke glad for det. Men det er samtidig ikke noe vi kan gjøre, sier fotballpresident Kåfjord.

Det var i gårsdagens Aftenposten det kom frem at Drillo skal hjelpe Expekt til å rekruttere nye oddsspillere. Blant annet kommer Fredrikstad-mannen til å levere tips til oddshungrige spillere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Alle slike selskaper er i konkurranse med Norsk Tipping, og akkurat det er jeg ikke så glad for, sa Drillo.

- Dette var helt opp til Egil selv. Han er ansatt i Vålerenga i halv stilling, men vi styrer ikke Drillos hele og fulle tid. Såvidt jeg vet skal Drillo være med noen få arrangement ved spilleselskapet, sier Aalbu.


Drillo gleder seg

Drillo sier til ABC Nyheter at han skal være med på fire quiz-kvelder i regi av Expekt, i tillegg til å levere ukentlige tips til spillerne.

- Det skal være fire tilstelninger i ulike byer i løpet av året. Hvordan det er lagt opp vet jeg ikke ennå, men jeg gleder meg, sier Drillo.

ABC Nyheter lyktes ikke med å få en kommentar fra Norsk Tipping om saken i går kveld.

Tidligere i år skrev ABC Nyheter om Morten Gamst Pedersens reklame for et annet bettingselskap.

- Meget beklagelig, sa fotballpresidenten den gang.