Åpen for alle - alltid

Hjelperytter ødela for Hushovd

Hjelperytter ødela for Hushovd
Hjelperytter ødela for Hushovd
Artikkelen fortsetter under annonsen

En hjelperytter som bremset Thor Hushovd og spurtrivalene sørget for at australske Robbie McEwen vant første etappe i Tirreno - Adriatico. - Han tok «en spansk en», sier Hushovd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Norges beste syklist sesongdebuterte med tredjeplass.

Hushovd endte på tredjeplass i sin europeiske sesongdebut.

- Han tok «en spansk en» og vant lett, men det var ikke ufint. Bare taktisk av laget hans, sa Thor Hushovd til NTB om den omdiskuterte manøveren.

For i en sjikane 300 meter før mål brukte McEwen all sin list for å sette konkurrentene sjakk matt. En hjelperytter førte 34-åringen til front av feltet, og i sjikanen satte McEwen inn støtet. Samtidig satte hjelperytteren seg mellom sin lagkaptein og hovedfeltet for å bremse dem som jaktet bak.

Australieren vant overlegent med 10 meter.

- Jeg er veldig fornøyd med tredjeplass, for beina mine hadde en tung dag. De må bli bedre enn i dag for at jeg skal vinne en etappe, sa Hushovd.

Spanske Oscar Freire, tre ganger tidligere verdensmester, slo nordmannen så vidt i spurten og ble nummer to. Spurtkanoner som Bernard Eisel (4.-plass), Stuart O'Grady (5) og Alessandro Petacchi (6) var sjanseløse mot McEwen, Freire og Hushovd.

Etappen gikk over 175 km, og rittet avsluttes kommende tirsdag.