Åpen for alle - alltid

Tsvangirai blir stilt for retten

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zimbabwes opposisjonsleder Morgan Tsvangirai blir stilt for retten tirsdag, opplyser hans advokater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonslederen i Zimbabwe Morgan Tsvangirai skal stilles for retten, ifølge hans advokat. Her fotografert under et møte i 2005. Foto: Reuters / ScanpixOpposisjonslederen i Zimbabwe Morgan Tsvangirai skal stilles for retten, ifølge hans advokat. Her fotografert under et møte i 2005. Foto: Reuters / Scanpix

Harare (NTB-Reuters. AFP): - Politiet er i ferd med å føre vår klient til rettslokalene nå, sier forsvarsadvokat Alec Muchadehama til Reuters tirsdag formiddag.

Tsvangirai ble sammen med et titall andre opposisjonspolitikere arrestert under et møte i Harare søndag. En person ble skutt og drept av politiet i tumultene som fulgte.

Tsvangirai ble ført til et fengsel, der han skal ha blitt kraftig banket opp av politiet, ifølge øyenvitner.

Opposisjonslederens advokater gikk mandag til landets høyesterett og krevde at Tsvangirai, som leder opposisjonspartiet, MDC måtte løslates. En dommer beordret senere samme kveld at opposisjonslederen straks må få legebehandling og at han i løpet av tirsdag formiddag enten måtte stilles for retten eller settes fri.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har bedt regjeringen i Zimbabwe om å sørge for at alle de seks som ble arrestert søndag umiddelbart blir satt fri, og at de får garantier for sin sikkerhet. En talsmann for Ban sier at arrestasjonen på opposisjonslederen er et angrep på «grunnleggende demokratiske rettigheter». (©NTB)