Åpen for alle - alltid

På sykehusene:- Unødvendig mobilforbud

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye undersøkelser viser at vanlig mobilbruk ikke påvirker de medisinske apparatene på sykehusene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Tekst::
Artikkelen er levert av Teknofil.no og skrevet av Elin Wiesener . Les hele artikkelen hos Teknofil.no

Illustrasjonsfoto: ScanpixIllustrasjonsfoto: Scanpix

Mange avdelinger på sykehus verden over har de siste årene innført forbud mot mobiltelefon. Årsaken er at det er blitt hevdet at mobilbruken kunne påvirke viktig medisinsk utstyr.
Nå tilbakeviser en ny forskningsrapport dette. Etter flere hundre forsøk er det ikke noe som tyder på at apparatene blir påvirket av vanlig mobilbruk.

Fra pasientrom

Det er ifølge Speigel Online et studie ved Mayo-klinikken i Rochester i Minnesota i USA som har kommet fram til resultatet. De konkluderer med at mobilforbudet er helt unødvendig.
Forskerne har utført over 300 tester med to ulike mobilmodeller. De har brukt telefonene i pasientrom på forskjellige intensivavdelinger med 192 ulike typer medisinske apparater i nærheten. De har ikke kunnet vise til noen påvirkning fra mobilbruken i noen av testene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opphever forbud

Som en reaksjon på sitt eget studium, opphever nå Mayo-klinikken mobilforbudet for pasienter og besøkende.
Undersøkelsen har derimot ikke sett på mobilbruk helt tett på de medisinske apparatene, som for eksempel med legene som betjener utstyret.
Konklusjonen er derfor at mobilbruk i en viss distanse unna apparatene ikke gjør skade. Man kan likevel ikke utelukke at mobilstråler kan påvirke utstyret hvis det er på svært nært hold. Dette vil det imidlertid forskes videre på.