Åpen for alle - alltid

- Sudans regjering er krigsforbrytere

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sudans regjering organiserer og deltar i krigsforbrytelser mot sivilbefolkningen i Darfur, ifølge en fersk FN-rapport forfattet av tidligere fredsprisvinner, Jody Williams.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen i Khartoum levnes liten ære i rapporten som mandag ble overlevert FNs menneskerettighetsråd.

- Øyenvitner, ofre og observatører vi møtte bekreftet gang på gang at regjeringsstyrker og væpnet milits sto bak samordnede angrep på sivile mål i Darfur, skriver FN-teamet som har vært ledet av fredsprisvinner og leder for anti-landminekampanjen, Jody Williams.

Granskerne fastslår at verdenssamfunnet har en forpliktelse til å gripe inn for å stanse overgrepene, og det raskt, ettersom Sudans regjering ikke har gjort noen ting.

- Delegasjonen konkluderer videre med at Sudans regjering åpenbart har latt være å beskytte befolkningen i Darfur fra omfattende internasjonale forbrytelser og at den selv har organisert og deltatt i disse forbrytelsene, heter det i rapporten.

Også opprørerne i Darfur anklages for alvorlige brudd på menneskerettighetene og folkeretten, men skytset rettes i første rekke mot myndighetene og den arabiske Janjaweed-militsen som beskyldes for å plyndre og sette fyr på landsbyer i området. (©NTB)