Åpen for alle - alltid

Svindal mot seier i kombinasjonscupen

Svindal mot seier i kombinasjonscupen
Svindal mot seier i kombinasjonscupen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksel Lund Svindal kjørte så bra i utfordelen av kombinasjonsrennet i forhold til Marc Berthod i Kvitfjell fredag at han er på vei til seier i kombinasjonscupen, men Benjamin Raich ligger an til å vin

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette var en helt grei utforomgang, verken mer eller mindre. Jeg gjorde noen småfeil underveis, men klarte å gi bra med gass. Det kommer til å bli jevnt og tett her, og det er ingen tvil om at Raich blir tøff å slå, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter utfordelen av superkombinasjonen.

På grunn av snø og dårlig sikt på Kvitfjell fredag morgen, ble starten flyttet noe ned. Det innebar at løypa ble 15 sekunder kortere enn opprinnelig planlagt, og i kombinasjonsrennet ga det en fordel til slalåmspesialistene.

- For meg var det litt synd at starten ble flyttet ned, slo Svindal fast etter utforrennet.

I kombinasjonscupen leder Marc Berthod med ett poeng i forhold til Aksel Lund Svindal, og kampen om krystallkula i kombinasjonen står i første rekke mellom dem.

- Det er andre som også kan blande seg inn i kampen om å vinne kombinasjonscupen, så det er ikke bare en kamp mellom Berthod og meg. Derfor må jeg satse maksimalt i slalåmdelen, så får vi se hva det rekker til, sa Svindal.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skiller 77 poeng mellom Lund Svindal og Raich før avslutningsrennene i verdenscupen.

Lund Svindal er 57 hundredeler bak ledende Didier Cuche fra Sveits. USAs Bode Miller er nummer 2, 14 hundredeler bak Cuche. Mario Scheiber fra Østerrike ligger på tredjeplass.

Etter utfordelen er Berthod nummer 28, 1,65 sekunder bak Cuche og 1,08 sekunder bak Lund Svindal.

Lars Myhre ligger på delt 33.-plass, 1,94 sekunder bak teten. Bjarne Solbakken plasserte seg 3,05 sekunder bak på 49.-plass og Petter Brenna er 3,53 sekunder bak som nummer 58.

(©NTB)