Åpen for alle - alltid

Leser Valla-rapporten bak lukkede dører

Artikkelen fortsetter under annonsen

Valla-rapporten behandles nå bak lukkede LO-dører. Sekretariatet diskuterer den videre prosess og når og hvordan rapporten skal presenteres. Det er slett ikke sikkert rapporten blir offentlig i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den mektige LO-toppen Kjell Bjørndalen ankommer Folkets hus fredag morgen. Nå vurderer han og resten av sekretariatet granskningsrapporten. Foto: ScanpixDen mektige LO-toppen Kjell Bjørndalen ankommer Folkets hus fredag morgen. Nå vurderer han og resten av sekretariatet granskningsrapporten. Foto: Scanpix

Resultatet fra granskningen av LO-leder Gerd-Liv Vallas lederstil er foreløpig taushetsbelagt. Rapporten er nå lagt fram for LO-sekretariatet som behandler den bak lukkede dører.

Heller ikke LOs informasjonssjef Jenny Ann Hammerø kan garantere at rapporten blir offentlig i dag.

- Vi har en ambisjon om å bli ferdig med å behandle rapporten i løpet av dagen, sier hun.

Klokken 12 i dag skal lederen av granskningsutvalget, advokat Jan Fougner, gi en presentasjon av sine funn til LO-sekretariatet, og først deretter starter realitetsbehandlingen av rapporten.

- Sekretariatet tar deretter stilling til når og hvordan rapporten skal offentliggjøres, opplyser Hammerø i Folkets Hus i Oslo sentrum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere andre LO-topper er også i tvil om rapporten blir offentlig allerede fredag.

- Vi har bestilt en rapport fra utvalget, og hvis vi mente noe med det må vi lese rapporten før vi konkluderer, sa Postkom-leder Odd Christian Øverland til LO-bladet Aktuell på vei inn til sekretariatsmøtet fredag morgen.

Øverland tror ikke sekretariatets behandling vil pågå langt ut over natta, men han er ikke sikker på at det kommer en konklusjon før helga. Til Aktuell antyder han muligheten for at sekretariatets medlemmer vil gå hver til sitt fredag kveld for deretter å møtes mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbundsleder Geir Bjørkli i Fengsels- og friomsorgsforbundet tror heller ikke at LO-sekretariatet blir ferdig med Valla-granskingen fredag. Han sier til NTB at forbundslederne kanskje først vil ta en runde med sine respektive forbund.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overleveringen av rapporten er allerede utsatt fire dager slik at Valla selv fikk være til stede. LO-lederen ble sykmeldt i midten av februar på grunn av ryggsmerte og kom først tilbake tirdag etter et to ukers rehabiliteringsopphold på Kanariøyene.

Leder Peter A. Moe i Offisersforbundet tror derimot at sekretariatet vil behandle saken ferdig fredag. Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen ville på sin side ikke svare på spørsmålet, og var ellers ordknapp.

– Vi får håpe det, svarte han på spørsmål om dette går bra, melder NTB.

Ingunn Yssen har også fått rapporten.

---

Dagens tidligere artikler om samme tema:

Vallas skjebnedag

- Psykiatere mener Valla mobbet Yssen

Ingen lojalitet i LO, mener politisk analytiker Aslak Bonde