Åpen for alle - alltid

Kvinnene tok natta tilbake i Oslo

Kvinnene tok natta tilbake i Oslo
Kvinnene tok natta tilbake i Oslo
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bevæpnet med fakler, slagord og faner med slagord som «trygghet for alle», tok kvinnene natta tilbake i Oslo sentrum på kvinnedagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:
Justisminister Knut Storberget og likestillingsminister Karita Bekkemellem deltok i arrangementet under kvinnedagen torsdag kveld. (Foto: Sara Johannessen / SCANPIX)

Oslo (NTB): Bakgrunnen for engasjementet var de mange overfallene mot kvinner i hovedstaden den siste tiden. På kvinnedagen torsdag ble dette derfor markert med appeller og fakkeltog på Grünerløkka i Oslo, en av bydelene der mange av overfallene har skjedd.

Mange kvinner, men også en del menn, hadde møtt fram på Olaf Ryes plass for å delta i fakkeltoget mot voldtekt under parolen «ta natta tilbake».

Blant dem som holdt appell før fakkeltoget startet klokken 23, var Sosialistisk Venstrepartis stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry. Hans budskap var at byen skal være trygg, og at det er nødvendig å sette inn alle nødvendige ressurser for å oppnå målet. Chaudhry mener menn har ansvaret for å gjøre byen trygg.

Også justisminister Knut Storberget (Ap) og barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) deltok i fakkeltoget.

Fakkeltoget gikk langs Akerselva, opp Trondheimsveien og til Sofienbergparken, der arrangementet ble avsluttet med diktlesning, sang og dans etter midnatt. (©NTB)