Åpen for alle - alltid

Obama har ryddet i skuffen

Obama har ryddet i skuffen
Obama har ryddet i skuffen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokratenes håpefulle presidentkandidat Barack Obama har funnet det best å rydde i skuffen før valgkampen braker løs, og betalte nylig en bunke med nærmere 20 år gamle parkeringsbøter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:
Demokratenes presidentkandidat Barack Obama (t.h.) angrer gamle synder. Foto: REUTERS/Lee Celano/SCANPIX

Boston (NTB-AP): Bøtene fikk han mens han studerte juss ved Harvard i årene 1988 til 1991, etter gjentatte ganger å ha parkert ulovlig på et busstopp, knabbet andres parkeringsplasser og glemt å legge penger på parkometeret.

Hele 17 bøter ble det til sammen, og bare to av dem ble betalt. De øvrige 15 ble liggende i skuffen, helt til presidentambisjonene meldte seg.

Bare to uker før Illinois-senatoren registrerte seg som presidentkandidat, la en medarbeider i slutten av januar drøyt 2.300 kroner på bordet hos Trafikketaten i Cambridge for å få saken ut av verden, skriver nettavisa The Somerville News.

Beløpet dekket også påløpte straffegebyr og var åpenbart et forsøk på å unngå skittkasting fra politiske motstandere i valgkampen.

Da saken likevel ble kjent, var en talskvinne for Obamas valgkampsekretariat raskt ute med å avfeie det hele som en ubetydelig forglemmelse.

- Han skyldte ikke så mye, og han betalte det han skyldte. Det er mange som har parkeringsbøter og straffegebyr liggende, mente Jen Psaki. (©NTB)