Åpen for alle - alltid

Bande brukte tiåring til å stjele

Artikkelen fortsetter under annonsen

En bulgarsk liga skal ha brukt ei ti år gammel jente til å stjele lommebøker fra eldre damer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Forsidebilde:
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Jenta og faren ble tatt på fersken da de opererte på kjøpesenteret Sjøsiden i Horten, forteller Tønsbergs Blad.

Nå er jentas far og to kvinner pågrepet. I tillegg jakter politiet på ytterligere to menn.

I tillegg til at de selv er siktet for en rekke tyverier over hele landet, skal sigøynerne fra Bulgaria ha brukt den ti år gamle jenta til å stjele fra eldre kvinner, forteller avisen.

22. februar ble hun tatt på fersk gjerning med hånda i veska til en kvinne på kjøpesenteret Sjøsiden. Dermed kunne politiet i Horten begynne å rulle opp den utenlandske ligaen.

- Tre personer er siktet og sitter i varetekt. Ytterligere to menn er siktet og etterlyst over hele landet, sier Lars Sørsdal, som leder kriminalavdelingen i Horten.

Vekteren som oppdaget tiåringens aktivitet på kjøpesenteret fikk seg en real knyttneve rett i ansiktet da hun snakket til henne. Hun tilkalte politiet som tok henne med seg på politistasjonen. Kort tid etterpå oppdaget vekteren faren som gikk og lette etter datteren. Hun tok ham med til politistasjonen og datteren, der han ble pågrepet og siktet for lommetyverier og medvirkning til tyverier.

Politiet mener at den bulgarske ligaen har operert i store deler av landet, og opplyser at det stadig kommer nye anmeldelser på forhold som politiet mener banden står bak. (©NTB)