Åpen for alle - alltid

- Ikke interessant for Arbeidstilsynet

- Ikke interessant for Arbeidstilsynet
- Ikke interessant for Arbeidstilsynet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag lever granskerne rapporten som avgjør Gerd-Liv Vallas LO-fremtid. Om en måned skal Arbeidstilsynet ta for seg LO. - Yssen-saken er ikke interessant for oss, sier tilsynsleder Pål Lund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Ingunn Yssen sa i januar opp jobben som internasjonal sekretær i LO i all offentlighet etter å ha vært sykemeldt siden august i fjor. I dag holder hun innlegg om likestilling i Sarpsborg. Les mer om det her.

- Det kan være ting i granskningsrapporten som vi vil spørre nøyere om. Men vi er interessert i hvordan LO håndterer denne type saker generelt, og det er HMS-arbeidet (helse, miljø og sikkerhet, journ. anm.) i organisasjonen som står i fokus for oss, sier Lund.

Fire dager langt tilsyn
I midten av april skal Arbeidstilsynet bruke fire dager på en detaljert gjennomgang av LO . Men først legger granskningsutvalget frem sin rapport om Yssen-saken. Ifølge lekkasjer i Dagens Næringsliv , har Gerd-Liv Valla trappet opp konflikten med sin tidligere internasjonale leder under granskningsutvalgets arbeid. I tillegg skal tre kvinnelige LO-topper, hovedkasserer Bente Halvorsen, 1. sekretær Ellen Stensrud og LO-sekretær Rita Lekang, ha fortalt utvalget at de er blitt behandlet dårlig av Valla, ifølge VG.

- Vi forholder oss ikke til lekkasjene, men skal snakke med de fleste lederne i LO og vil da få førstehåndsinfo. Men i den grad det står interessante ting i rapporten, vil vi ta det med oss og la dette inngå i totalvurderingen, sier tilsynsleder Lund ved Arbeidstilsynet Oslo til ABC Nyheter.

Tilbakeskuende granskning
Utvalgets leder, advokat Jan Fougner, har fått et bredt mandat i «den såkalte Yssen-saken», og er av LO-sekretariatet bedt om « å belyse alle sider av saken».

- Mens Arbeidstilsynet gjennomgår arbeidsmiljøet generelt og skal peke fremover, er denne granskningen rettet bakover i tid. Og mens granskninger vanligvis skal peke på forbedringsmuligheter for regelverk og rutiner, så er denne granskningen rent tilbakeskuende hvis man ser på mandatet som knytter seg til «Yssen-saken», kommenterer jussprofessor Johan Giertsen.

Onsdag gikk granskningseksperten hardt ut i ABC Nyheter:

- LOs forhold til sin leder er et tillitsspørsmål, ikke et juridisk spørsmål, sa Giertsen, og fastslo at granskningen av Valla aldri burde funnet sted.