Amerikanske Denver har funnet en ny måte å hjelpe hjemløseParkometre for hjemløse

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske byen Denver bruker utgåtte parkometre for å hjelpe byens hjemløse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Byen Denver har resirkulert gamle parkometre for å hjelpe byens hjemløse. Foto: cbs4denver.com.Byen Denver har resirkulert gamle parkometre for å hjelpe byens hjemløse. Foto: cbs4denver.com.

De gamle parkometrene har blitt satt rundt om i den amerikanske byen for at folk skal slutte å gi til tiggere, og heller bidra med penger til en større pott - som skal
brukes i kampen mot hjemløshet. Ordfører John Hickenlooper forteller til fjernsynskanalen CBS Denver at byen har en tiårsplan for å ende hjemløshet, og at parkometrene sålangt har fungrt bra.

– Vi har kalt tiårsplanen vår «Denver's road home», og vi opplever nå at flere byer tar etter oss, sier Hickenlooper til CBS.

– Den største suksesse ligger nok i at vi har fått hele samfunnet til å bidra, til å skjønne at hjemløshet er noe vi kan kjempe mot sammen.

36 av de hjemløse parkometrene ble avduket på mandag. Og pengene de samler inn skal brukes av flere organisasjoner for å skaffe mat, jobbtrening, hjelp for mishandlede samt å gi ly til de hjemløse.

I en undersøkelse gjort sist august, kom det fram at det finnes omlag 16.200 hjemløse i staten Colorado. Av disse skal så mange som 5200 dreie seg om barn og tenåringer.