Åpen for alle - alltid

Manglende bilbelte kan bli prikkbelastet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manglende bilbeltebruk bør prikkbelastes. Det samme bør kjøring med lavpromille og bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring. Det mener iallfall Utrykningspolitiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her på Høyenhall i Oslo ligger ikke forholdene til rette for betydelige fartsoverskridelser. Men bot for manglende bilbeltebruk kan mange vente seg. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXHer på Høyenhall i Oslo ligger ikke forholdene til rette for betydelige fartsoverskridelser. Men bot for manglende bilbeltebruk kan mange vente seg. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Oslo (NTB-Arne Børcke): - I dag er manglende bilbeltebruk gebyrbelagt: Betal gebyret, så er du ferdig med det, uten risiko for beslag av førerkort! Slik kan vi ikke ha det, sier UP-sjef Odd Reidar Humlegård til NTB.


Ved årsskiftet hadde ordningen med prikkbelastning vart i tre år. Nå er den satt under lupen ved SINTEF i Trondheim. Ved årsskiftet skal arbeidet være sluttført, og oppdragsgiver Samferdselsdepartementet venter rapport fra forskerne på nyåret i 2008.

Avdelingsdirektør John Arild Jenssen opplyser til NTB at Samferdselsdepartementet siden ordningen ble innført i januar 2004, har fått innspill om endringer, men vil foreløpig ikke gå i detalj om hva forslagene går ut på.

- Det gjelder både forseelser som bør innlemmes, og andre forhold som bør ut eller justeres. Men jeg finner det ikke riktig å gå nærmere inn på konkrete forslag før vi har diskutert rapporten fra evalueringen, sier han.

Departementet har gitt SINTEF en tidsfrist til 31. desember. (©NTB)