Skattejuksmistenkte pågrepet i restaurantrazzia

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere personer ble onsdag pågrepet og siktet for grov skattekriminalitet etter en samordnet politiaksjon mot et restaurantselskap i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere personer ble onsdag pågrepet og siktet for grov skattekriminalitet etter en større, samordnet politiaksjon mot et restaurantselskap i Oslo. (Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / Scanpix)Flere personer ble onsdag pågrepet og siktet for grov skattekriminalitet etter en større, samordnet politiaksjon mot et restaurantselskap i Oslo. (Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / Scanpix)

De pågrepne er siktet for momsbedragerier av «betydelige beløp» samt grove overtredelser av ligningsloven og regnskapsloven.

Aksjonen var ifølge politiadvokat Ragnvald Brekke i Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt rettet mot et større holdingselskap i restaurantbransjen, sentrale personer i selskapet og en rekke datterselskaper og restauranter som tilhører selskapet.

20 steder

- Vi aksjonerte mot 20 steder i Oslo samtidig. Aksjonen pågår fortsatt, opplyste Brekke til NTB ved 12.30-tiden onsdag.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hvor mange som er pågrepet, hvor store beløp det er snakk om eller hvilket selskap det dreier seg om.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det får vi komme tilbake til senere i dag, eller i morgen, sier Brekke.

- Endret omsetningstall

Ransakingene ble gjennomført etter beslutning fra Oslo tingrett. Grunnlaget var mistanke om omfattende økonomisk kriminalitet begått ved å endre omsetningsdata for å unndra inntekter fra beskatning.

Skatterazziaen ble ledet av Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt, med bistand fra et stort antall polititjenestemenn også fra andre seksjoner. I tillegg deltok representanter fra Skattekrimenheten ved Oslo Fylkesskattekontor, Oslo kemnerkontor og Politiets utlendingsenhet. (©NTB)