Skattejuksmistenkte pågrepet i restaurantrazzia

Flere personer ble onsdag pågrepet og siktet for grov skattekriminalitet etter en samordnet politiaksjon mot et restaurantselskap i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere personer ble onsdag pågrepet og siktet for grov skattekriminalitet etter en større, samordnet politiaksjon mot et restaurantselskap i Oslo. (Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / Scanpix)Flere personer ble onsdag pågrepet og siktet for grov skattekriminalitet etter en større, samordnet politiaksjon mot et restaurantselskap i Oslo. (Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / Scanpix)

De pågrepne er siktet for momsbedragerier av «betydelige beløp» samt grove overtredelser av ligningsloven og regnskapsloven.

Aksjonen var ifølge politiadvokat Ragnvald Brekke i Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt rettet mot et større holdingselskap i restaurantbransjen, sentrale personer i selskapet og en rekke datterselskaper og restauranter som tilhører selskapet.

20 steder

- Vi aksjonerte mot 20 steder i Oslo samtidig. Aksjonen pågår fortsatt, opplyste Brekke til NTB ved 12.30-tiden onsdag.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hvor mange som er pågrepet, hvor store beløp det er snakk om eller hvilket selskap det dreier seg om.

- Det får vi komme tilbake til senere i dag, eller i morgen, sier Brekke.

- Endret omsetningstall

Ransakingene ble gjennomført etter beslutning fra Oslo tingrett. Grunnlaget var mistanke om omfattende økonomisk kriminalitet begått ved å endre omsetningsdata for å unndra inntekter fra beskatning.

Skatterazziaen ble ledet av Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt, med bistand fra et stort antall polititjenestemenn også fra andre seksjoner. I tillegg deltok representanter fra Skattekrimenheten ved Oslo Fylkesskattekontor, Oslo kemnerkontor og Politiets utlendingsenhet. (©NTB)

Personvernpolicy