Fikk norsk flagg fra verdensrommet

Fikk norsk flagg fra verdensrommet
Fikk norsk flagg fra verdensrommet

- Jeg gleder meg til å besøke Norge i april, sier den norsksvenske astronauten Christer Fuglesang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Astronaut Christer Fuglesang (t.h.) overrekker et norsk flagg til utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og ambassadør Knut Vollebæk (t.v.). Det norske flagger var med på romferden STS-116 om bord på romferja «Discovery» og vil nå bli hengt opp på den norske ambassaden i Washington. Foto: Ole Morten Orset / Scanpix

Washington (NTB): Tirsdag overrakte han et innrammet norsk flagg til utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og ambassadør Knut Vollebæk i den norske ambassaden i Washington. Det norske flagget var med da Fuglesang reiste med romferja «Discovery» på romferden STS-116 i desember i fjor.

- Det var spesielt å være i verdensrommet og veldig spesielt den kvelden vi fløy over Europa og kunne se de sørlige delene av Sverige og Norge, sier Fuglesang.

Den 49 år gamle astronauten har norsk far og svensk mor. Han har jevnlig kontakt med familien i Oslo, og Fuglesang forteller om gode minner fra sommerferie på hytta i Valdres. I april kommer han med resten av mannskapet på «Discovery» for å holde foredrag i Oslo Rådhus.

Det norske flagget som astronaut Fuglesang ga utenriksministeren fra romferden er satt i glass og ramme sammen med bilder fra «Discovery». Det innrammede flagget vil nå bli hengt opp på den norske ambassaden i Washington.

Den norske utenriksministeren, som selv avslørte at han er kvart svensk, takket hjertelig for flagget fra astronauten og lurte på om Fuglesang noen ganger var redd under romferden. (©NTB)

Personvernpolicy