- Gi Johaug sjansen på stafetten

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Bjørgens svake resultater så langt i VM gjør landslagstrener Egil Kristiansen svært usikker før stafetten på torsdag. Tiden er inne for en debutant på det norske laget, mener en tidligere norsk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Gi sjansen til Therese Johaug, mener Anette Bøe (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)- Gi sjansen til Therese Johaug, mener Anette Bøe (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)

Før Sapporo-VM var Marit Bjørgen et klart valg som ankerkvinne på det norske stafettlaget. Etter de svake resultatene i VM-løypene så langt, går det mot skifte av vante roller i det norske laget. Landslagstrener Egil Kristiansen sier til VG-TV at han vurderer å bruke Vibeke Skofterud på siste etappe.

Så langt i mesterskapet har Skofterud blitt nummer 33 på sprinten, 13 i duathlon og 21 på tirsdagens 10 kilometer fristil. At Skofterud nå lanseres som sisteetappe-løper viser langt på vei at usikkerheten herjer i den norske langrennsleiren.

- Nei, nei, nei, det må ikke Kristiansen gjøre, sier tidligere skistjerne Anette Bøe til ABC Nyheter når vi presenterte henne for planene til landslagstreneren.

- Det må jo bli Astrid Uhrenholdt Jacobsen, fortsetter Bøe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hun og Kristin Størmer Steira er de eneste som har gjort det godt i mesterskapet.

Hun foreslår i samme åndedrag en debutant som innslag i den norske kvartetten på torsdags øvelse:

- Hvorfor ikke gi sjansen til Therese Johaug. Hun gikke jo strålende under NM. Ut i fra det de andre har vist kan det ikke gjøre noe å prøve henne.

Anette Bøe begrunner valget med at ungjenta ikke helt «skjønner hva det går i».

- Hun er ung og urutinert, og har ikke rukket å bli nervøs ennå. Friske bein er det som må til nå. Ut i fra det som er prestert så langt, har vi ingenting å tape, sier Bøe på telefonen.

Bjørgen må med

Anette Bøe er i likhet med alle ski-interesserte nordmenn skuffet over Marit Bjørgens resultater, men roser samtidig Rognes-jenta.

- Hun skal ha for at hun er dønn ærlig og sier tingene som de er. Ja, hun har underprestert så langt i mesterskapet, men hun er en fighter. Det kan være lurt å ha henne med på en stafett uansett, men ikke på siste etappe, sier det tidligere langrensesset til ABC Nyheter.