Riise krever 37,8 millioner av Baardsen

Riise krever 37,8 millioner av Baardsen
Riise krever 37,8 millioner av Baardsen

Landslagsspiller John Arne Riise beskylder eks-agent Einar Baardsen for underslag av 15 millioner. - Det virker som om Riise har stolt blindt på Baardsen, sier bostyreren til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
John Arne Riise krever sin tidligere agent og manager for titalls millioner.

Liverpool-proff Riise er den største kreditoren med i alt 37,8 millioner kroner etter at Baardsen gikk personlig konkurs i slutten av januar. Den tidligere agenten og manageren til landslagsforsvareren kreves for 27,8 millioner av Riise privat og for ti millioner av 26-åringens heleide aksjeselskap, Riise Invest AS. Totalt kreves Einar Baardsen for vel 47 millioner.

- Dette er et veldig stort beløp for å være en personlig konkurs, og det synes tydelig at John Arne Riise har stolt blindt på Baardsen, og så har kanskje ikke det vært så lurt, sier bostyrer Odd Jo Forsell til ABC Nyheter.

- Misbrukte sin stilling
I boberetningen skriver han: «det er etter bostyrers syn skjellig grunn til å mistenke Baardsen for å ha underslått/bedratt for beløp fra John Arne Riise med ca. kr 15.000.000». Syv av disse 15 millionene er kassakreditter for Riise, hvor Baardsen beskyldes for å ha
«trukket helt opp og overført penger til seg i følge Riise», skriver bostyreren.

- Jeg er i retten og har ikke tid til å kommentere dette, sier Riises advokat, Ronny Lund, til ABC Nyheter. Riise-rådgiver Jan Kvalheim viser til Lund for kommentarer.

«Det antas at Baardsen har vært vel vitende om hva han har foretatt seg når det gjelder oven­nevnte forhold. I forhold til John Arne Riise synes Baardsen grovt å ha misbrukt sin betrodde stilling», poengterer Odd Jo Forsell, som har oversendt innberetningen til Rogaland politidistrikt:

- Alvorlige straffbare forhold
«Etter undertegnedes syn er det grunn til å mistenke Baardsen for alvorlige straffbare forhold i forbindelse med virksomheten som har ført til insolvens». Bostyreren ber om konkurskarantene for Riises eks-agent.

ABC Nyheter har tidligere skrevet at John Arne Riises heleide selskap står med 17,8 millioner i gjeld , og at Liverpool-spilleren har skyldt moderklubben, AaFK, penger siden 1999.

Riises tidligere agent og manager, Einar Baardsen, har slitt med en rekke konkurser siden Riise skilte lag med ham høsten 2005. Bostyrer Hogne Skjerpe krevde nylig to års konkurskarantene for Baardsen.

Einar Baardsens konkursrammede selskaper er blitt krevd for 30,8 millioner. Nå kreves han altså som privatperson for 47 millioner.

Krever konkurskarantene
«Det antas at Einar Baardsen har hatt betalingsproblemer i flere år. Noen av kravene ligger tilbake til 2000. Det antas at Baardsen senest har vært insolvent fra en gang i 2003 ved at han på dette tidspunkt sannsynligvis hadde større gjeld enn verdien av eiendelene, samt at han da var varig ute av stand til å betale sine kreditorer ved forfall» skriver bostyrer Forsell i boberetningen.

Han forteller at Riises tidligere agent og manager hevder å ha millioner til gode hos fotballspilleren.

- Baardsen har ikke spesifisert beløpet, men jeg kan ikke skjønne at det stemmer. Ved konkursåpningen skrev han under på at det ikke var særlig eiendeler i boet. Det vil eventuelt være straffbart å ikke ha opplyst dette til meg tidligere, sier Forsell.

Tjener 25 millioner i året
Riises eks-agent fikk kraftig kritikk av bostyreren for de fem selskapene hans som er gått konkurs.

- Baardsen har ikke innfridd formelle krav til å drive næringsvirksomhet, driften har vært for kreditorenes regning, og selskapene får massiv kritikk i revisjonsberetningene for manglende formalisering, sa bostyrer Hogne Skjerpe til ABC Nyheter den 19. februar.

John Arne Riise tjener, ifølge VG, vel 25 millioner kroner i året.

ABC Nyheter har bedt Einar Baardsen om kommentarer, men han har ikke ringt tilbake.