Klubbeieren selger Lillestrøm

Klubbeieren selger Lillestrøm
Klubbeieren selger Lillestrøm
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klubbeier Per Berg berget Lillestrøm fra konkurs i 2004. Nå selger han LSK AS til Lillestrøm Sportsklubb for fire kroner!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Uten Per Bergs penger hadde Lillestrøm SK neppe hatt råd til Bjørn Helge Riise og de andre Åråsen-stjernene. I fjor ble det sølv i Royal League og fjerdeplass i serien.

- Berg har gitt oss en meget generøs gave, sier LSK-formann Per Mathisen til ABC Nyheter.

På mandagens årsmøte i Lillestrøm Sportsklubb ble det bestemt at Per Bergs entreprenørselskap, Øie AS, selger sitt heleide Lillestrøm Sportsklubb AS, tilbake til moderklubben i 2011.


Har brukt titalls millioner

- Jeg får en krone per 25 prosent, altså fire kroner, sier klubbeier Berg.

Og legger til:
- Det er litt kunstig at klubben har to selskaper og to strukturer, det er mer naturlig at de eier alt selv, sier mannen som overtok et insolvent klubbselskap 1. januar 2004.

- Hva har LSK kostet deg?

- Jeg har brukt litt penger, men har ikke slått det sammen. Jeg har ikke brydd meg om å finne ut av det, men har hatt råd. Så det er ikke noe problem, sier Berg.


Overskudd på 16.000

Han forteller at LSK AS omsatte for vel 71,5 millioner i fjor, og fikk et overskudd på 16.000 kroner. I 2004 og 2005 tapte selskapet til sammen vel 19 millioner kroner. ABC Nyheter skrev tidligere mandag at det konsoliderte 2006-regnskapet (klubben, LSK AS og datterselskapene) viser et overskudd på vel fire millioner av en omsetning på 107 millioner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Per Berg har tilført klubben noen titalls millioner, og det er ren tilførsel uten å få noe tilbake. Men LSK har styrket seg, og er nå levedyktig for seg selv, sier klubbformann Per Mathisen.


Må betale 30 millioner

Overtakelsen innebærer at LSK har forpliktet seg til å skyte inn 7,5 millioner kroner hvert år de neste fire årene. Pengene skal gå til oppbygging av LSKs egenkapital.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette er å betale penger til seg selv, og tanken er at midlene skal gå til spillerinvesteringer og sportslig satsning, sier Mathisen.

Samtidig sa Per Berg til de oppmøtte på årsmøtet at han vil fortsette å engasjere seg i romerikingenes stolthet, som sponsor og gjennom spillerkjøp i LSK Invest AS.

LSK eier Åråsen Stadion AS og Åråsen Eiendom AS. Sistnevnte selskap leier ut 13500 kvadratmeter på Åråsen, og fikk inn 23 millioner i leie i fjor.

Ifølge Per Mathisen vurderer Lillestrøm å etablere en konsernmodell for å effektivisere driften av klubben. Dette kan bli vedtatt på et ekstraordinært årsmøte eller om ett års tid.