Én million kan miste tilgang på vann

Én million kan miste tilgang på vann
Én million kan miste tilgang på vann

Én million kinesere står i fare for å miste sin tilgang på vann, etter langvarig tørke sørvest i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Bildet er tatt i landsbyen Qijiang i distriktet Chongqing på slutten av fjorårets cirka tre måneder lange trøkeperiode. Nå står en million innbyggere i distriktet i fare for å miste tilgangen til vann, etter nok en tørkeperiode. (Foto: Reuters / Scanpix)

Myndighetene i distriktet Chongqing har sendt inn lastebiler med vann for å forsyne innbyggere og husdyr i de mest utsatte områdene, melder nyhetsbyrået Xinhua ifølge China Daily.

Vannstanden i Kinas lengste elv, Yangtze, har sunket raskt, og ifølge en av Chongqings største vannleverandører, er nivået så lavt at det ikke når opp til de fleste av rørene som selskapet bruker for å hente vann ut av elven.

Nå frykter man en virkelig krise, dersom vannstanden fortsetter å synke.

Chongqing sliter fortsatt med følgene av en langvarig tørkeperiode i fjor sommer. Da måtte titusenvis av bønder forlate området for å søke etter arbeid andre steder. Distriktet har omlag 30 millioner innbyggere.

Personvernpolicy