Ruud Hofstad ute av VM

Ruud Hofstad ute av VM
Ruud Hofstad ute av VM
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tore Ruud Hofstad kastet inn håndkleet mandag ettermiddag. Forkjølelsen ødela for onsdagens 15 kilometer i fri teknikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sapporo (NTB-Egil Sæther): Det ble avgjort etter en sjekk fra landslagslege Knut Gabrielsen. Hurdalingen blir erstattet av Frode Estil, ikke Simen Østensen slik det først ble opplyst.

– Frode Estil føler at han trenger en gjennomkjøring og går inn på laget, sa sportssjef Åge Skinstad til NTB.

– Frode Estil følte selv at skiathlom-løpet ikke var optimalt, og har lyst til å gå et løp til, og i og med at Simen Østensen ikke har følt seg pigg den siste tiden ble det lett å ta ut Frode. Han er viktigere mann med tanke på det som kommer senere, sa landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Drar hjem

Landslagstreneren tenker på fredagens stafett og søndagens femmil.

Tore Ruud Hofstad reiser hjem til Norge tirsdag. Torino-OL ble et norsk sykdoms-OL. Ruud Hofstad er årets første sykdomstilfelle.

– Tore har pådratt seg en luftveisinfeksjon. Han er forkjølet, sa Gabrielsen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ruud Hofstad ble forkjølet lørdag og umiddelbart satt på antibiotika, men tilstanden er ikke blitt spesielt bedre siden da. Ruud Hofstad er isolert på sitt eget rom på Kitahiroshima Prince Hotell rundt 20 kilometer fra sentrum i Sapporo. Han spiser også alle sine måltider der.

Enkelt valg

– Vi var optimistisk mandag morgen, men utover dagen og kvelden ble det verre igjen. Han var ute og gikk seg en tur på ski i løpet av mandagen, og selv om han er veldig skuffet så skjønte han selv at det ikke var noen vits i å prøve. Formen hans var ikke i nærheten til at han kunne ta medalje. Da var valget enkelt. Han går ikke, sa Djupvik.

Ruud Hofstad har hatt en sterk sesong og har plassert seg som nummer 2-, 4 og 7 i de tre verdenscuprennene han har gått denne sesongen. I tillegg har han tradisjonelt vært god til å finne formen til mesterskapene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I VM i Oberstdorf for to år siden ble han nummer tre på 15-kilometeren. I VM for fire år siden ble det annenplass i skiathlom. Ruud Hofstad ble syk også etter OL i Torino i fjor og måtte reise hjem etter stafetten.

Petter Northug, Lars Berger og Ole Einar Bjørndalen er de tre andre norske som skal gå onsdagens konkurranse.