Overlevde angrep i Bagdad

Artikkelen fortsetter under annonsen

Iraks visepresident Adel Abdul-Mahid unnslapp uskadd, men flere andre ble drept og såret i en eksplosjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Iraks visepresident Adel Abdul-Mahdi unnslapp uskadd, men et ukjent antall ble drept og såret. Foto: REUTERS/ Mahmoud Raouf Mahmoud/ ScanpixIraks visepresident Adel Abdul-Mahdi unnslapp uskadd, men et ukjent antall ble drept og såret. Foto: REUTERS/ Mahmoud Raouf Mahmoud/ Scanpix

Iraks visepresident kom uskadd fra det da en granat slo ned i et regjeringskontor i Bagdad mandag.

Iraks president Jalal Talabani var i Jordan for sykehusbehandling, men visepresident Adel Abdul-Mahid oppholdt seg svært nær eksplosjonsstedet.

Abdul-Mahid var til stede under en seremoni i næringsdepartementet mandag formiddag da eksplosjonen inntraff. Fire mennesker ble drept, men visepresidenten kom fra det med lettere skader. Han ble sendt til sykehus for en rutinesjekk, opplyser en sentral politikerkilde til Reuters.

En ansatt i departementet sier det virket som om en granat traff bygningen.

Det var mandag formiddag ikke kjent om eksplosjonen var et attentatforsøk rettet mot visepresidenten. Irakiske toppledere er ofte mål for opprørsgrupper, og visepresident Abdul-Mahdi er en sentral sjialeder.

Iraks president Jalal Talabani, som er kurder, har imidlertid reist fra Irak til Jordan for å få behandling. Han lider av ekstrem utmattelse og er dehydrert, men han er ved godt mot og det er ikke fare for hans liv, heter det i en erklæring fra presidentens kontor. (©NTB)

Oppdatert kl 11.37