Setter bom for skattedata

Skattemyndighetene ønsker tilgang til bomselskapenes arkiver for å kunne avsløre bedrageri med reiseregninger, men Datatilsynet sier nei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Datatilsynet setter bommen ned for skattemyndighetenes ønske om tilgang på bomdata. Foto: ScanpixDatatilsynet setter bommen ned for skattemyndighetenes ønske om tilgang på bomdata. Foto: Scanpix

Datatilsynet har mottatt en rekke henvendelser fra lokale skattemyndigheter, som vil ha fakta om folks passeringer av bomringen fra bomselskapene, skriver Aftenposten.

- Dette er privat informasjon som skattemyndighetene må ha lovgrunnlag for å hente ut. Denne typen informasjon kan være interessante sett opp mot opplysninger i ligningen, som for eksempel de som har ført opp reiseregninger samt de som kjører firmabil, og andre skattepliktige forhold, sier avdelingsdirektør Leif T. Aanensen i tilsyns- og sikkerhetsavdelingen i Datatilsynet.

Skattedirektoratet ønsker ikke å kommentere saken.

- Saken er under behandling. Vi kan derfor ikke gi noen kommentar, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skattedirektoratet. (©NTB)

---

Tidligere har Sivilombudsmannen også uttalt seg kritisk.

Personvernpolicy