Stenger akebakke etter to ulykker

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet stengte søndag kveld Korketrekkeren i Oslo etter flere stygge fall og ulykker i den populære akebakken i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne i 20-årene pådro seg alvorlige hodeskader i en ulykke i den populære akebakken Korketrekkeren ved Frognerseteren i Oslo lørdag kveld. Søndag skjedde en ny ulykke, og nå har politiet stengt den populære akebakken. Foto Morten Holm / SCANPIXEn kvinne i 20-årene pådro seg alvorlige hodeskader i en ulykke i den populære akebakken Korketrekkeren ved Frognerseteren i Oslo lørdag kveld. Søndag skjedde en ny ulykke, og nå har politiet stengt den populære akebakken. Foto Morten Holm / SCANPIX

Oslo (NTB): Lørdag kveld fikk en 23 år gammel kvinne fra Tyskland alvorlige hodeskader i en ulykke i Korketrekkeren. Kvinnen falt av kjelken og ble påkjørt av en venninne som kom kjørende på kjelken bak henne. Også en av polititjenestemennene som ble kalt ut til stedet måtte fraktes til sykehus etter et fall. Han fikk skulderen ut av ledd, men ble ikke alvorlig skadd.

Søndag klokka 16.24 fikk politiet igjen beskjed om en alvorlig ulykke i akebakken i Holmenkollen. Denne gangen var det en 22 år gammel mann som hadde kjørt rett i en stolpe og skadet det ene beinet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Politiet og ambulansepersonell tok seg ned til stedet fra toppen, fikk lagt mannen på båre og brakt ham ned til bunnen av bakken. Han har trolig brukket beinet, sier operasjonsleder Even Jørstad ved Oslo politidistrikt til NTB.

På bakgrunn av observasjoner gjort i bakken besluttet politiet å sperre Korketrekkeren for videre aking.

- Det er ikke trygt å ake slik det er der nå. Stolpen 22-åringen traff, var ikke polstret, og det er dessuten usedvanlig glatt og usikkert i bakken, sier Jørstad. (©NTB)