Fnyser av Frps klimaresolusjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frps klimaresolusjon er null verdt uten anerkjennelse av Kyoto-avtalen. Det mener SV, Naturvernforbundet, Venstre og KrF.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken fnyser av Frps klimaresolusjon. (Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX)Leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken fnyser av Frps klimaresolusjon. (Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX)

Oslo (NTB-Cathrine Slaaen): Ved å fremme en rekke miljøtiltak i en resolusjon ønsker Fremskrittspartiet å synliggjøre seg i klimadebatten. Ifølge NRK sto det opprinnelig i resolusjonen at Frp vil ratifisere Kyoto-avtalen, men da partiformann Siv Jensen la resolusjonen på bordet etter endt landsstyremøte søndag, slo hun fast at Frp fremdeles ikke støtter avtalen.

- Nei, det gjør vi ikke. Frps politikk står fast. Det er mulig å være for CO2-reduserende tiltak og imot Kyoto-avtalen, sier Jensen til NTB.

Det får både de rødgrønne og partiene på borgerlig side til å fnyse av hele resolusjonen.

- Når de ikke anerkjenner det som er vårt viktigste miljøpolitiske verktøy, nemlig Kyoto-avtalen, gir det signaler om at Frp fortsatt synes billigere biler er viktigere enn å ta klimatrusselen på alvor, sier SVs nestleder Henriette Westhrin til NTB. Hun får støtte fra leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken.

- Frp stiller seg fortsatt på sidelinjen ved å ikke anerkjenne avtalen. For å få ned utslippene i u-land må rike land ta det historiske ansvaret fordi det er vi som har fått oss dit, sier Haltbrekken til NTB. (©NTB)