«Ocean Caroline» slepes til Karlskrona

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske skipet «Ocean Caroline» vil trolig ankomme Karlskrona i Sverige natt til mandag. Hele mannskapet på elleve personer er evakuert fra skipet som begynte å synke i Østersjøen søndag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Göteborg/Oslo (NTB-Miriam Grov og Mette Estep): - Siste oppdatering vi har er fra klokka 16. Da var status at «Ocean Caroline» slepes svært sakte mot Karlskrona og ikke er ventet i havn før sent søndag kveld eller natt til mandag. Skipet har fortsatt slagside på 40 grader, slik det har hatt hele dagen, så situasjonen er uendret og det er godt håp om å berge skipet, sier redningsleder Mathias Hansson ved Sjöräddningscentralen i Göteborg til NTB.

Det norske selskapet Ocean Transport i Florø eier «Ocean Caroline» og kontaktet Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) klokken 07.48 søndag morgen. Da fikk de ikke tak i mannskapet om bord. Skipet var i Østersjøen på vei til Norge, da det ifølge en talskvinne for polske redningsmannskaper begynte å ta inn vann i lasterommet.

- Den svenske kystvakten er på vei til skipet søndag ettermiddag for å bistå ved eventuelle utslipp eller hvis det skulle oppstå lekkasjer. Dette gjøres av miljøhensyn, sier Hansson.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte av mannskapet på elleve gikk i livbåtene tidlig søndag og ble tatt opp av et redningshelikopter som fraktet dem til Gdynia i Polen. Ifølge HRS opplevde de situasjonen som svært dramatisk.

Den norske kapteinen og to russiske medarbeidere ble igjen og festet slepet fra «Ocean Caroline» til en svensk fiskebåt som står for slepingen. De tre gikk deretter om bord i den svenske båten. (©NTB)