Norsk sensasjon i Mexico

Den norske sjakkspilleren Magnus Carlsen overrasker igjen. Natt til fredag slo han verdenseneren Weselin Topalow.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16 år gamle Magnus Carlsen slo verdens beste sjakkspillier natt til fredag (Foto: World Chess Cup 2005 / SCANPIX HANDOUT)16 år gamle Magnus Carlsen slo verdens beste sjakkspillier natt til fredag (Foto: World Chess Cup 2005 / SCANPIX HANDOUT)

Bulgareren har tapt to kamper i turneringen i Mexico.

– Det er sensasjonelt bra. Dette er helt enormt. Det er bombe, ikke noe mindre enn det. Magnus er lavest rangert i feltet og nå leder han, forteller sjakkpresident Torstein Bae til NTB.

Carlsen er rangert som nummer 24 i verden, mens de øvrige spillerne er blant de ti beste i verden.

Nordmannen har spilt fem partier og vunnet tre av disse. Turneringen går over 14 partier, hvor de første sju spilles i den mexicanske byen Morelia. Når disse er gjennomført blir sjakkspillerne flydd over til den spanske byen Linaris hvor de sju siste partiene spilles. Turneringen er den mest prestisjetunge i sjakksporten.

– Det er fortsatt lenge igjen av turneringen, men det ligger an til å bli en historisk prestasjon. Jeg tror ingen nordmann har ledet et slikt felt. Dette er nok det sterkeste feltet i noen sjakkturnering i 2007, forteller Bae.

Det er kun åtte spillere som blir invitert til turneringen.

– Bare at han ble invitert var jo en fjær i hatten for Carlsen. Og det var ikke mange som trodde han skulle gjøre det så bra, forteller Bae. (

©NTB)

Personvernpolicy