Ingrid Fiskaa foreslått som nestleder i SV

Ingrid Fiskaa (29) er innstilt som ny nestleder i SV, ifølge Dagbladet.no. Hun får støtte fra fem av valgkomiteens sju medlemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Ingrid Fiskaa

Ingrid Fiskaa er født i 1977. Hun kommer fra Bryne i Rogaland.

I perioden 1999-2002 var hun organisasjonssekretær i Sosialistisk Ungdom (SU), og var SU-leder i 2002-2004. 2001-2005 var hun første vararepresentant til Stortinget for SV i Rogaland.

Hun var leder for Fredsinitiativet i 2005, en organisasjon som ble dannet i 2003 i protest mot krigen i Irak.

Siden 2004 har Fiskaa vært styremedlem i Attac Norge.

Hun har vært sentralstyremedlem i SV siden 2005.

Ingrid Fiskaa er innstilt som ny nestleder i SV. (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)Ingrid Fiskaa er innstilt som ny nestleder i SV. (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)

Oslo (NTB): Valgkomiteen har arbeidet hardt for å nå fram til en enstemmig innstilling, men klarte ikke å hindre at fløystriden i SV nå kommer klart fram i dagen. Dermed kan man få et oppgjør mellom høyresiden og venstresiden i partiet på landsmøtet 22.-25. mars.

Fiskaa har markert seg som en kraftig kritiker av partileder Kristin Halvorsens linje i Afghanistan-saken og hele tiden sagt nei til at Norge burde sende soldater til landet. Hun har flere ganger vært med på å demonstrere mot regjeringen.

To medlemmer går inn for den som blir betraktet som partiledelsens førstevalg, statssekretær ved Statsministerens kontor og tidligere partisekretær Bård Vegar Solhjell.

Halvorsen har selv sagt at hun kan leve godt med en delt innstilling.

Fiskaa vil erstatte Henriette Westrin som har frasagt seg gjenvalg. Resten av partiledelsen har sagt ja til å fortsette i sine verv. (©NTB)

Personvernpolicy