Ukrainsk promillekaptein tilsto i retten

Den ukrainske flykapteinen (39) som møtte på jobb med promille på Flesland i januar, tilsto i Bergen tingrett fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): 39-åringen har sittet varetektsfengslet siden han ble stanset på vei gjennom sikkerhetskontrollen på Flesland i Bergen 8. januar. Også to andre besetningsmedlemmer ble tatt i promillekontrollen.

I Bergen tingrett fredag forklarte kapteinen at besetningsmedlemmene på det ukrainske fraktflyet hadde feiret ortodoks julaften lørdag 6. januar.

- Vi feiret skikkelig, jeg drakk minst en halvliter 40 prosent vodka. Dagen etter sov jeg lenge. Jeg ville se fisketorget, men det var stengt. Jeg drakk 1,5 dl vodka og to øl til maten, og la meg i 21-tiden. Dagen etter sto jeg opp i 5-tiden for å dra til flyplassen. Jeg følte meg helt normal, sa den ikke tidligere straffedømte flykapteinen, ifølge bt.no.

Blodprøven som ble tatt av kapteinen nesten to timer etter at flyet skulle ha tatt av fra Flesland, viste imidlertid en promille på 0,85. Dermed kan han ha hatt så mye som 1,45 i promille ved avgangstidspunktet.

Kapteinen skal ha blitt overrasket og sjokkert da han skjønte at han hadde så høy promille. Nå risikerer han fem måneders fengsel i Norge. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Cornelius Poppe / SCANPIX

Personvernpolicy