Test: Sony Ericsson W880i

Dømt til suksess

Nå har Sony Ericsson også kastet seg på slankebølgen, og viser fram den smale musikkmobilen W880i - som har intet mindre en to kamera. Les hele testen her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tekst: Teknofil.no
Artikkelen er levert av Teknofil.no og skrevet av Espen Swang. Les testen hos Teknofil.no

Sony Ericsson W880iSony Ericsson W880i

Ericsson var med sin T28 den første mobilprodusenten som satset på tynne mobiltelefoner.

Den det er snart ti år siden, og det var på høy tid at det igjen kom en mobiltelefon som utmerker seg med god design.
W880i er under 1 cm tykk, har metallchassis og er en 3G-mobil med to kameraer.

Frontkameraet er primært for videosamtaler, mens det på baksiden sitter et kamera som tar bilder med 2 megapiksler oppløsning. Bildekvaliteten er god nok til at du kan ta utskrifter i postkortstørrelse, forutsatt at lysforholdene er gode når du fotograferer.

Smått
Baksiden av telefonen har fått en tynn gummihinne som gir god friksjon. Tastene er små, men markerte. Skjermen viser 240x320 punkter, men er mindre i areal enn vi er vant til fra Sony Ericsson (11 prosent mindre flate enn på for eksempel Z610).

Overflaten på vår testmodell er i børstet stål med forkrommede knapper. Rundt kvitteringstasten midt i navigasjonstasten er en tynn plastsirkel i Walkamnseriens oransje signaturfarge. En Walkeman-logo er frest inn i metallet over skjermen, der også høyttaler og kameralinse er plassert i et lite, ovalt felt. Samme logi er trykket i oransje under tastaturet.
En sort ramme under skjermglasset kan få skjermen til å virke større enn den egentlig er, i alle fall så lenge skjermen er slukket.

Sideknappene på W880i er noe av det minste vi har sett. Volumknappen oppe på høyre side kan vippes opp og ned, og stikker heldig vis såpas mye ut at vi klarer å betjene den mens vi holder telefonen mot øret. Lenger ned på samme side sitter snarveiknappen til kameraet.
På motsatt side sitter en bitteliten knapp som starter og stopper mediespilleren. Nede på samme side sitter tilkoblingskontakten. Den er med andre ord flyttet bort fra bunnen av mobilen der Sony Ericsson-modellene tradisjonelt har hatt den. Her sitter også minnekortbrønnen.

Baksiden av mobiltelefonen er sort med en speilblank oransje Walkeman-logo. Øverst ved kameralinsen sitter Sony Ericssons grønne 3D-logo.

Det vil ganske sikkert være delte meninger om designen på W880i. Med spisse knapper, harde kontraster og røft metallpreg mangler den smykkepreget en del andre mobilprodusenter streber etter. W880i er tøff, og appellerer ikke til våre mykere sider.

Innhold
Innholdsmessig er det ikke så mye som er nytt og spennende. Vi merker oss at FM-radioen er borte, og at telefonen ikke har EDGE , men 3G.

Det gir raskere dataforbindelse der 3G -nettene finnes, men dårligere (enn EDGE ) der det bare er GSM -nett. Telefonen har ikke teknologi for super 3G (HSDPA ), men foreløpig finnes det heller ikke noe HSDPA-nett i fast drift her i landet.

Kameraet er ribbet for lys, og har heller ikke autofokus. Teknologisk står telefonen en del tilbake for 3G-modellen K800i (og den kommende K810i).

De små og harde tastene krever litt tilvenning. Navigasjonsknappen fungerer bra, men vi opplever enkelte ganger at vi ikke treffer riktig på kvitteringstasten. Helt ærlig - vi har kjent bedre taster enn dette.

Menyer
Menyer og programmer er som vi er vant til. W880i har en meget god musikkspiller (Walkman 2.0) og bra synkroniseringsmuligheter mot Outlook på PC.

Kopiering av musikk fra CD til mobil er enkelt ved hjelp av USB-kabelen og Disc2Phone, som følger med i pakken. Men det tar tid. Vi brukte nøyaktig en time på å overføre 604 MB musikk fordelt på 146 lydspor.

Håndfriløsningen er den samme som på de tidligste Walkeman-mobilene med utskiftbare stereo headsett (3,5 millimeter jack), men uten fjernkontroll for musikkstyring, slik W950i har.

Lydkvaliteten i telefonen er god, uten unødig sus. Den innbygde høyttaleren er imidlertid i svakeste laget om du vil bruke telefonen i høyttalende modus.

Minne
W880i selges med et minnekort (Memory Stick M2) på 1GB. Det holder til mange timer med musikkspilling. Du skal også kunne kjøpe musikk direkte fra mobilen via «PlayNow».
Da vi forsøkte tjenesten i dag fikk vi ikke opp dette alternativet i «PlayNow»-menyen. Vi fant heller ikke Sony Ericssons nye musikktjeneste M-Buzz.

Konklusjon
Enkelte svakheter til tross - Med sin slanke utforming, romslige minne og skyhøye trendfaktor er W880i nærmest dømt til å bli en suksess.
Om Sony Ericsson lykkes kan dette bli en modell som bidrar til et løft også for videosamtale. Fremdeles har bare de færreste denne muligheten, men med W880i vil antallet ventelig øke betraktelig.

Personvernpolicy