Ungdoms-OL

Imponerer på isen

De norske utøverne leverer gode prestasjoner under Ungdoms-OL i Spania. I går gjorde Erle Harstad et godt friprogram på kunstløpsisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Været er i Jaca er ikke hva man forbinder med idretter på vinterstid. Tirsdag våknet den norske troppen til 5 grader pluss og regn. Grønt gress og palmer minnet ikke utøverne om at det var vinter Ungdoms-OL.de deltok i.

Erle Harstad imponerer under Ungdoms-Ol i Spania (Foto: Guro Lium, Olympiatoppen)Erle Harstad imponerer under Ungdoms-Ol i Spania (Foto: Guro Lium, Olympiatoppen)

I høyden i Candanchu, hvor langrenn har sin arena og alpint skal kjøre storslalåm, var det noe sludd og rundt 0 grader. Det er helt avgjørende for langrenn sin del, og videre avvikling av konkurranser, at været ikke blir dårligere enn det er nå.

Alpinjentene hadde sin siste konkurransedag onsdag. De norske jentene sier de har hatt det gøy, og at de har fått et svar på hvilket nivå de ligger internasjonalt, og en forståelse for hva som kreves for å hevde seg i toppen. Samtidig har de fått bekreftelsen på at de kan «henge med» når de kjører feilfritt.

Under gårsdagens storslalåm kjørte Marte Ellingsen ut i 1. omgang, mens Erle Ringvold kjørte ut i 2. omgang, etter å ha ligget på en 25. plass etter 1. omgang.

Senere på kvelden var det duket for leven i kunstløp-hallen. Det var en revansjesugen Erle Harstad som gikk på isen. Hun virket mye mer selvsikker og trygg da hun entret banen. Erle Harstad lå på en 21. plass etter kortprogrammet på mandag. Hun gikk seg inn til en 10. plass i friprogrammet, og endte med det på en 15. plass totalt. Erle ble beste nordiske utøver i friprogrammet og det det er noe å bygge videre på. Det er mange som har latt seg imponere over Erle Harstads prestasjoner på isen, og det skal bli spennende å følge Asker-løperen i fremtiden.

Artikkelen er skrevet av Guro Lium, Olympiatoppen

Personvernpolicy